GO UP

NOVOLETNI VIETNAM in LAOS

separator
Cena €2390 12 dni
Premakni se nižje

NOVOLETNI VIETNAM in LAOS

€2390 na osebo

Za novo leto smo pripravili potovanje po severnem Vietnamu in Laosu. Na potovanju po Vietnamu bo velik poudarek na spektakularni pokrajini, spoznavanju ljudi in običajev, ter seveda kulinarike. Potovanje po Vietnamu je tudi aktivno, potujemo tudi s kajaki in kolesi, ter seveda tudi s čolni. Na potovanju po Vietnamu spimo v hotelih in nekaj noči pri domačinih, da bo potovanje še bolj avtentično. Tudi v Laosu spoznamo življenje ob reki Mekong. Luang Prabang se ponaša z izjemno dobro ohranjeno arhitekturno, versko in kulturno dediščino ter s francoskimi kolonialnimi vplivi iz 19. in 20. stoletja.

Cena vključuje:

 • Prevoz na bližnje letališče iz Ljubljane in nazaj;
 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu z vsemi taksami do Hanoja in notranja leta Hanoj – Luang Prabang;
 • Prevoz po Vietnamu in Laosu skladno s programom;
 • izleti skladno s programom;
 • Prenočišča v hotelih lokalne kategorizacije, dvoposteljne sobe in spanja pri domačinih, dvo do štiri posteljne sobe, polpenzion;
 • Organizacijo in vodenje potovanja.

Cena potovanja na osebo: 2390 €

Najmanjše število potnikov je 8 oseb, največje pa 15. V primeru manjše skupine, 8 – 11 potnikov, je doplačilo 150 € na osebo.

Cena podaljška do čudovitih slapov Ban Gioc na meji med Vietnamom in Kitajsko znaša 299 €, minimalno število za podaljšek je 6 oseb. Podaljšek je lahko tudi predzgodba!

V ceno ni vključeno: ostala prehrana, vse kar ni navedeno pod vključeno.

Pridružujemo si pravico, da spremenimo vrstni red ogledov in nekaj krajev prenočišč.

Možna doplačila:
• Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 5,55 % aranžmaja;
• zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini;

Za splošne informacije in ostale podrobnosti potovanja nas pokličite na GSM ali nam pošljite e-mail na info@ekopotovanja.com

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa.

Cena je preračunana na dan 6. avgust 2018.

Rok za prijavo: 3 mesece pred odhodom.

12 dni
 • Odhod
  23. december 2018
 • Vrnitev
  3. januar 2019
1
1. dan: Začetek potovanja v Vietnam in Laos
Začenjamo novoletno potovanje v Vietnam in Laos. Transfer iz Ljubljane na bližnje letališče (Zagreb ali Benetke)  in let prti jugovzhodni Aziji.
2
2. dan: prihod v Hanoj
Prihod v prestolnico Vietnama Hanoj. Naj se potovanje po Vietnamu začne. Srečamo lokalnega vodnika in se zapeljemo do hotela. Po pijači dobrodošlici sledi večerja, kjer spoznamo dobrote vietnamske kuhinje.
3
3. dan: Hanoj, prestolnica Vietnama
Na zajtrk se odpravimo v lokalno restavracijo na tipični vietnamski zajtrk, Pho. Z avtobusom si ogledamo nekaj priljubljenih znamenitosti vietnamske prestolnice Hanoja, kot so mavzolej Ho Ši Minha, pagodo na enem stebru, tempelj literature. Kosilo imamo v lokalni restavraciji. V popoldanskem času imamo vožnjo po stari četrti Hanoja s tradicionalnimi kolesi - xich lo. Po turi poskusimo še edinstveno vietnamsko jajčno kavo. Zvečer nas čaka še zanimiva predstava lutk na vodi. Nočitev.
4
4. dan: Zaliv Halong, samo eden od vrhuncev potovanja po Vietnamu
Zaliv Halong, samo eden od vrhuncev potovanja po Vietnamu Potovanje po Vietnamu nadaljujemo  po zalivu Halong. Križarimo po mirnem zalivu Lan Ha preden presedlamo na kajake. Pristanemo na osamljeni peščeni plaži in uživamo v morskim jedeh iz žara. V popoldanskih urah nadaljujemo s kajaki do naše džunke (azijska barka). Zvečer imamo še tečaj vietnamske kuhinje in večerjo.
5
5. dan: Vietnam od otokov do riževih polj
Po zajtrku nadaljujemo plovbo po mirnem in čudovitem zalivu. Kosilo imamo na ladji, potem pa zapustimo džunko is se podamo v Ninh Binh. Na poti občudujemo številna riževa polja. Prihod v Ninh Binh pozno popoldne. Večerjo imamo v lokalni restavraciji. Nočitev v Ninh Binhu.
6
6. dan: Ninh Binh - Hanoj
Zajtrkujemo pri domačinih. Potovanje po Vietnamu nadaljujemo na bambusovih čolnih in obiščemo Tam Coc, kar pomeni dobesedno "tri jame". Tam Coc resnično ponuja veliko, poglede kot v slavnem zalivu Ha Long, veličastne apnenčaste skale in skrivnostne jame, pa tudi podeželsko pokrajino, spoznamo mirne potoke, riževa polja…Začutimo svež zrak in spokojno pokrajino, raj za ljubitelje fotografije. Kosilo v lokalni restavraciji. Potovanje po Vietnamu si popestrimo s kratko nourno kolesarsko turo skozi vasi in riževa polja do Hoa Luja, nekdanje prestolnice Vietnama, iz 8. stoletja. Nadaljujemo z avtobusom nazaj v Hanoj. Po prijavi v hotelu imamo prosti čas za raziskovanje nočnega življenja v Hanoju.
7
7. dan: Vietnam – Laos, križarjenje po reki Mekong
Transfer na letališče in let v Laos. Po prihodu v Luang Prabang srečamo našega vodnika na letališču in se zapeljemo do hotela v Luang Prabang. Prosto popoldne. Proti večeru se odpravimo do rečnega pomola in se odpravimo na križarjenje po reki Mekong, čaka nas večerja. Nočitev v Luang Prbangu.
8
8. dan: Luang Prabangu, Mekong, laoško vina
Dopoldne obiščemo nekdanji kraljevo palačo, iz francoskega kolonialnega obdobja. Zgrajena je bila med leti 1904 in 1905 kot rezidenca za kralja Sisavangvonga. Ta zanimiv muzej vsebuje prvotne kraljevske sobane, slike, ki prikazujejo tradicionalno življenje v Laosu in štiri stare kraljevske avtomobile. Spoznavanje mesta nadaljujemo do samostana Wat Xieng Thong, ki ga je leta 1565 dal zgraditi kralj Sayasettha in velja za najlepši tempelj v Luang Prabanguu. Sprehodimo se do pomola in se vkrcamo v čoln in začnemo s križarjenjem vzdolž neverjetnega Mekonga in spoznavamo življenje ob reki in vsrkavamo neverjetno pokrajino dokler ne prispemo do jam Pak Ou, ki se nahajajo med apnenčastimi stenami, kjer se reka Nam Ou izliva v Mekong. Jame se razlijejo v dva predela, Tham Ting in Tham Theung. Obe sta napolnjena s tisočimi kipi in slikami Bude, ki jih semkaj nosijo že več stoletij. Nadaljujemo do vasi Ban Xang Hai, ki je že stoletja znana po izdelavi glinenih vrčev, ki se uporabljajo za fermentiranje laoškega vina. Danes se tradicija nadaljuje, poleg laoškega vina izdelujejo še laoški viski. Pozno popoldne se vrnemo v Luang Prabang.
9
9. dan: kolesarjenje do slapa Kuang Si
Danes imamo zanimivo 25-kilometrsko kolesarsko avanturo iz Luang Prabanga do čudovitih slapov Kuang Si. Sledi kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne imamo čas za sproščujoče kopanje v turkiznih bazenih pod slapom. Obiskali bomo tudi medvedje zavetišče, v katerem živijo številni medvedi, rešeni iz nezakonite reje medvedov. Preden se vrnemo v Luang Prabang, se sprehodimo do bližnje vasi Khmu Ban Thapene, kjer se nahaja nekaj najlepših bazenov slapov Kuang Si. Potem se odpravimo nazaj v Luang Prabang. Zvečer imamo prosti čas, da uživamo v sprehodu po glavni ulici Sisavangvong na nočni trg, kjer prodajajo domačini svoje ročne izdelke. Nočitev v Luang Prabangu.
10
10. dan: Laos – Vietnam
Po zajtrku imamo let v Hanoj. Prosto popoldne v Hanoju in nočitev.
11
11. in 12. dan: Povratek ali podaljšek potovanja po Vietnamu
Odpravimo se na letališče v Hanoju in poletimo proti našim krajem. Sledi še transfer do Ljubljane. Ponujamo še podaljšek do čudovitih slapov Ban Gioc na meji med Vietnamom in Kitajsko.  
12
11. dan: Hanoj - Cao Bang - Ban Gioc
Zjutraj gremo z avtobusom v provinco Cao Bang, kjer imamo postanek za kosilo. Na poti obiščemo muzej etničnih skupin Vietnama in se seznanimo z etničnimi manjšinami v severnem Vietnamu. Po kosilu nadaljujemo proti Ban Giocu, kjer se nahaja eden najbolj znanih slapov Vietnama. Na poti bomo videli čudovito pokrajino z visokimi gorskimi in riževimi terasami. Ko pridemo do slapa Ban Gioc, se vkrcamo na bambusov splav, da pridemo čim bliže glavnega slapa, da ujamemo čim lepši razgled in da naredimo odlične fotografije. Večerja in nastanitev v hotelu ob slapu.
13
12. dan: Ban Gioc - Nguom Ngao jama - Ba Be narodni park
Dopoldne obiščemo jamo Nguom Ngao, ki je oddaljena približno 4 km od slapa Ban Gioc. Nguom Ngao je eden izmed najbolj spektakularnih jamskih sistemov v Vietnamu. Obiščemo okoli 1 km dolg odsek jame. Nadaljujemo proti Nacionalnemu parku Ba Be, ki ga pogosto imenujemo Ba Be jezero. Obkrožajo nas apnenčaste gore, zimzeleni gozdovi, slapovi in jama, jezera pa predstavljajo središče parka. Kosilo imamo v mestu Cho Ra, blizu Ba Be jezer, potem pa obiščemo narodni parki Ba Be, kjer potujemo po jezerih do vasi Pac Ngoi, kjer živi etnična manjšina Tay. Večerja in nočitev pri domačinih.
14
13. dan: Ba Be jezera - Hanoj
Zajtrk pri domačinih. Dopoldne imamo čudovit izlet z ladjo, da odkrijemo lepote parka Ba Be jezera. Obiščemo tempelj An Ma na otoku, nato pa nadaljujemo po reki Nang. Reka teče skozi ogromno in impresivno jamo Puong. Izlet z ladjo končamo pri jami Boc Luom. Izstopimo iz čolna in se zapeljemo do mesta Cho Ra, kjer imamo kosilo. Popoldne se odpravimo v Hanoj.
15
14. in 15. dan: konec potovanja po Vietnamu
Potovanje po Vietnamu se končuje. Odpravimo se na letališče v Hanoju in poletimo proti našim krajem. Sledi še transfer do Ljubljane.

Lokacija