GO UP

TRANSSIBIRSKA ŽELEZNICA, POSEBNO POTOVANJE

separator
Cena €3090 18 dni, zagotovljeni odhodi
Premakni se nižje

TRANSSIBIRSKA ŽELEZNICA, POSEBNO POTOVANJE

€3090 na osebo

Bi se želi odpraviti po tirih transsibirske in/ali transmongolske železnice od Moskve do Pekinga ali Vladivostoka. Za vas so organizirani vsi transferji od letališč do hotelov in železniških postaj, ter seveda vodenja po želji. Se razume, potovanje lahko začnete tudi v Jekaterinburgu, Krasnojarsku ali Irkutsku. Lahko preživite tudi teden in več ob Bajkalu. Potovanje po tirih transsibirske železnice ponuja veliko zanimivih motivov tudi za fotografiranje. Individualna potovanja po transsibirski železnici ponujamo že osem let.

Pripravimo vam lahko tudi daljše potovanje z izletom na otok Olhon in daljše potovanje po Mongoliji. Pokličite nas za ponudbo!

Cena na osebo v dvoposteljni sobi pri 4 -8 potnikih znaša 3099 € in vključuje:

 • lete: Dunaj – Moskva in Peking – Moskva – Dunaj s taksami;
 • povabilo v Rusijo in registracija;
 • vabilo in vavčer za Mongolijo in potrebno dokumentacijo za Kitajsko;
 • vožnjo z vlakom v 2. razredu v 4 posteljnih kabinah;
 • prenočišča po programu v dvoposteljnih sobah z zajtrkom (razen na vlaku!) Hoteli in penzioni imajo lokalno kategorizacijo, jurta je 4 posteljna!;
 • vsi transferji skladno s programom;
 • lokalne vodnike skladno s programom v Moskvi, Novosibirsku, Irkutsku in Ulan Batorju;
 • Organizacijo in DDV

Program smo naredili po voznem redu, ki velja za leto 2017, možna je kakšna manjša sprememba programa, ne vsebinska, da se razume.

Ni vključeno:

 • hrana, ki ni vključena, stroški osebne narave in vse, kar ni navedeno pod vključeno;
 • vize (ruska, mongolska in kitajska informativno 180 €), mi vam bomo priskrbeli vso dokumentacijo, da si boste sami uredili vize;
 • Metro v Moskvi in Pekingu, vstopnine v muzeje, stroške osebne narave;
 • Opcijska izleta v Pekingu, 85 € in 90 € na osebo!
 • Transfer na letališče Dunaj in nazaj

Možna doplačila:

 • riziko odpovedi potovanja v vrednosti 4% – 5,55% vrednosti potovanja
 • zdravstveno zavarovanje CORIS, ki je obvezno
 • dvoposteljna kabina na vlaku, informativno 590 € na osebo

Minimalno št. potnikov 2, doplačilo za 2 potnika 100 € na osebo

Rok prijave: za najboljšo ceno v visoki sezoni priporočamo vsaj 6 mesecev pred potovanjem.

Prosim upoštevajte: ure, navedene v programu so lokalni časi krajev, kamor boste potovali ali iz njih odpotovali.

Vizum: Za vize potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list, 3 fotografije in izpolnjeni obrazci, ki jih vam bomo poslali. Potni list mora biti nepoškodovan.

Možna je krajša varianta, da izpustite 3 dni in se priključite v Novosibirsku! Cena 15 dnevnega potovanja od Novosibirska do Pekinga je od 2890 € na osebo!

18 dni, zagotovljeni odhodi
 • Odhod
  18. julij 2018, 4. avgust 2018 in 1. september 2018
 • Vrnitev
  4. avgust 2018, 21. avgust 2018 in 18. september 2018
1
1. dan: Dunaj - Moskva
Iz Dunaja (lahko tudi iz Ljubljane ali Zagreba) poletite v prestolnico Ruske federacije – Moskvo. Na letališču v Moskvi vas pričaka voznik in vas zapelje do hotela Ismailovo Alfa, kjer imate nočitev. Že sama okolica hotela je dovolj zanimava, da boste doživeli lep uvod v spoznavanje Moskve. Lahko pa tudi zapeljete z metrojem na Rdeči trg in podoživite večerni utrip Moskve.
2
2. dan: MOSKVA - ruska prestolnica
Prtljago lahko deponirate v hotelu do odhoda. Po zajtrku vas na recepciji hotela pričaka vodnik/vodnica, s katero imate 4 urno vodenje po zgodovinskem centru Moskve v angleškem jeziku. Najprej si ogledate mogočni Kremelj, kjer vas navduši trg katedral, orožarna, carski zvon in carski top…. Sprehodite se mimo spomenika neznanega junaka in vstopite na Rdeči trg in se odpravite v GUM (trgovski center). Popoldne imate prosto. Nedaleč stran je Veliki teater. Lahko se zapeljete z ladjo po reki Moskvi. Zvečer se zapeljete na jaroslavsko železniško postajo, kjer je začetek transsibirske železnice. Odhod vlaka je okoli pol noči, nastanjeni ste v štiriposteljnih kabinah, opcijsko lahko tudi v dvoposteljnih kabinah.
3
3. in 4. dan: potovanje po transsibirski železnici
Transsibirska železnica velja za najdaljšo železniško progo na svetu, ki je speljana ob več kot osemdesetih manjših in večjih mestih in prečka 16 velikih rek, med njimi tudi Volgo, Ob, Jenisej in Amur. Približali se boste gorovju Ural, kjer poteka meja med Evropo od Azijo. Peljete se mimo Jekaterinburga, kjer so umorili carja Nikolaja II in njegovo družino. Na drugi strani Urala se razprostira Zahodno Sibirsko nižavje.
4
5. dan: Novosibirsk
V Novosibirsk prispete okoli poldneva. Novosibirsk je tretje največje mesto Rusije in največje rusko mesto v Aziji, zaradi hitre rasti gospodarstva ga imenujejo Čikago Rusije in prestolnica Sibirije. Prtljago deponirate na železniški postaji. Po mestu imate 3-urno vodenje v angleškem jeziku. Novosibirsk ima znamenit živalski vrt, prav tako se lahko zapeljete z ladjo po reki Ob. Odhod vlaka priti Irkutsku je ob 1:21 (to je že 6. dan)
5
6. dan: Potovanje po najslavnejših tirih transsibirske železnice
Potovanje po transsibirski železnici vas popelje skozi Karsnojarsk, ki je najbolj vzhodno miljonsko mesto Ruske federacije. Krasnojarsk je veliko industrijsko, kulturno, gospodarsko in izobraževalno središče Sibirije. Pokrajina ob transsibirski železnici bo v tem delu še posebej slikovita.
6
7. dan: Irkutsk - Pariz Sibirije
Irkutsk je formalna prestolnica Sibirije in najlepše mesto »te ogromne pokrajine«. Po transferju do prenočišča v centru mesta imate 3 urno vodenje po mesto, ob katerem spoznate tržnico in obiščete eno od obnovljenih vil dekaberistov. Irkutsk je multikulturno mesto, prvo kitajsko trgovino so imeli že leta 1863. Popoldne ste prosti, obiščete lahko katedralo sv. Epifanija, se prehodite do Angare, opere, bele hiše…
7
8. dan: Bolschoje Goloustnoje, Bajkal, kot je nekoč bil
Danes se odpravite do vodnjaka našega planeta, Bajkala. Za vas smo izbrali ribiško vas Bolschoje Goloustnoje, kjer boste uživali v pogledih na jezero in vas. V okolici se ponujajo čudovite pešpoti ob Bajkalskem jezeru. Za vas smo izbrali nastanitev v lesenem hotelu Ussádba Achótnika (4-posteljna soba TWC).
8
9. dan: Bajkal, vodnjak našega planeta
Jezero Bajkal se nahaja v južni Sibiriji. Potovanja po transsibirski železnici si je težko predstavljati brez doživljanja največjega sladkovodnega jezera ne svetu. Vodnjak našega planeta hrani 20 % sladke vode. Je tudi najgloblje jezero na svetu, v njem živi preko 2000 živalskih in rastlinskih vrst, od teh je tri četrtine endemičnih. Tudi nerpe, bajkalski tjulenji živijo v njem, naši potniki so jih že videli plavati po jezeru. Pozno popoldne imate transfer do Irkutska.
9
10. dan: potovanje v Mongolijo
Zjutraj imate transfer na železniško postajo, odhod vlaka v Mongolijo je ob 7:45. Še enkrat se zapeljete s transsibirsko železnico ob Bajkalskem jezeru. Prispete v Ulan Ude, kjer vaš vlak zavije na jug v Mongolijo. Naprej proti vzhodu pelje transsibirska železnica vse do Vladivostoka. Na meji med Rusijo in Mongolijo vas čaka nekajurno čakanje, potem pa se pot nadaljuje v Mongolijo.
10
11. dan: Ulan Bator, prestolnica Mongolije
Vlak prispe v prestolnico Mongolije v Ulan Bator zjutraj okoli 6:00, prestolnico Mongolije. Transfer do hotela 3* Platinum, ki leži v zgodovinskem centru mesta. Z vodnikom se odpravite po zgodovinskem centru Ulan Batorja do Gandan Templja, kjer lahko opazujete jutranje ceremonije menihov. Vodenje končate na osrednjem trgu Suhe Bator. Priporočamo vam, da se za kosilo odpravite v restavracijo Monet. Iz 17. nadstropja se ponuja odličen pogled na mesto. Zvečer vas bo navdušil še folklorni program, ki se odvija od 18:00 – 19:15 ure. Za zaključek dneva vam predlagamo, da se odpravite še v kakšno restavracijo s tipično mongolsko hrano.
11
12. dan: kot v času Džingiskana
Danes boste spoznali preproste nomade in njihov način življenja. Prespali boste v jurti, ki je v kampu, ki je zgrajen kot v času Džingiskana. Popoldne se lahko sprehodite v okolici. Lahko boste jezdili, se preskusili v lokostrelstvu. Kuharji bodo za vas pripravili prvovrstno mongolsko večerjo. Lahko se boste fotografirali v tradicionalnih mongolskih oblačilih. Tukaj ni elektrike, zato imejte s sabo čelno svetilko!
12
13. dan: nomadi – Ulan Bator in na vlak
Po zajtrku boste obiskali 6 različnih »kampov«, šolo, knjižnico, kamp, kjer vzrejajo kamele, vojaško postojanko, šamanski kamp in jurte, ki služijo verovanju. Potem pa greste nazaj proti Ulan Batorju. Ustavite se še pri znamenitem Džingiskanu na konju, ki je tudi največji spomenik jezdeca. Popoldne prispete v Ulan Bator, kjer lahko izkoristite čas še za zadnje nakupe in menjavo tugrikov v kitajske juane ali evre. Po transferju na železniško postajo sledi odhod vlaka št. 34 malo po osmi zvečer preko Hohhota proti Pekingu.
13
14. dan: Mongolija in puščava Gobi
Peljete se po Mongoliji po svetu polpuščav in puščave Gobi. V Hohhot prispete ob 21:37. Potem greste do izhoda, kjer vam naš predstavnik preda vozovnice za Peking. Odhod vlaka za Peking je ob 22:57.
14
15. dan: prihod v Peking
Vlak prispe v Peking na zahodno železniško postajo ob 7:20. Čaka vas transfer do tradicionalnega hotela View, ki se nahaja v tipični kitajski četrti z ozkimi ulicami. Zadnjih 250 m greste peš do hotela, ker ni možem dostop s taksijem do hotela. Prost dan v Pekingu. Na obrobju Pekinga je najdaljši zid (veliki kitajski) na svetu. Priporočamo vam, da poskusite pekinško račko.
15
16. in 17. dan: PEKING
Ponujamo vam dva opcijska izleta, da se seznanite vsaj malo z skoraj 20 milijonskim mestom. Lahko se odpravite do Velikega kitajskega zidu in Mingovih grobnic ter po samem Pekingu in obiščete Prepovedano mesto, Nebeški tempelj in Poletno palačo. Če mislite, da se Veliki kitajski zid vidi s prostim očesom iz vesolja ali lune, ste v zmoti. Prav tako je veliki kitajski zid največje pokopališče na svetu, predvidevajo da je pri gradnji umrlo vsaj milijon ljudi in v določene predele zidu so jih pokopavali. Najbolj impozanten del zidu s stolpi je bil zgrajen v času Mingovih dinastij. Prepovedano mesto je največja palača na svetu. Najzanimivejša stavba nebeškega templja je visoka, krožna dvorana, namenjena molitvi za dobro žetev. Nebeški tempelj je po površini 4 krat večji od Prepovedanega mesta. Poletna palača pa skriva v sebi najlepši cesarski vrt Kitajske. Verjamemo, da bo čas v Pekingu prehitro minil. Zvečer 17. dne okoli pol enajste sledi transfer na letališče v Pekingu in polet v Moskvo ob 2:30.
16
18. dan: MOSKVA – DUNAJ
Po jutranjem pristanku v Moskvi sledi še let na Dunaj, kamor prispete okoli poldneva.

Lokacija