GO UP

Treking po Škotski z vzponom na Ben Nevis, za zaključene skupine

separator
Cena €990 9 dni
Premakni se nižje

Treking po Škotski z vzponom na Ben Nevis, za zaključene skupine

€990 na osebo

Pravo potovanje na Škotsko je seveda potovanje po škotskem Višavju. Potovanje na Škotsko začnemo z odkrivanjem škotske prestolnice Edinburg. Potem se odpravimo v Škotsko višavje in opravimo del znamenite pešpoti po njenem zahodnem delu. Aktivni del potovanja po Škotski končamo z vzponom na najvišjo točko Britanije Ben Nevis. Potem pa malo bolj umirjeno, morda tudi s parno lokomotivo po viaduktu Glenfinnan, ki je znan po filmskih kulisah iz filma o Harryju Potterju. Za konec potovanja po Škotskem višavju se odpravimo še v destilarno viskija.

 V ceno je vključeno:

  • Prevoz na letališče iz Ljubljane in nazaj;
  • letalski prevoz iz Benetk na Škotsko in nazaj, predviden prevoznik je LUFTHANSA;
  • Vse prevoze skladno s programom na Škotskem;
  • Nastanitve v mladinskih hotelih v dvoposteljni sobi v Edinburgu, ib v več posteljnih sobah na trekingu, v Fort Williamu pa 2 noči v hotelu 3* z zajtrkom
  • Vožnja z vlakom Fort William – Malaig – Fort William
  • Vodenje in organizacijo potovanja,

V ceno ni vključeno: ostala prehrana in vstopnine.

Najmanjše število prijavljenih je 6 oseb, največje pa 12 oseb. V primeru manjše skupine, 6 – 9 potnikov, je doplačilo 100 € na osebo.

Možna doplačila:

  • Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 5,55 % aranžmaja;
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini;

Rok za prijavo: tri mesece pred odhodom

Za splošne informacije in ostale podrobnosti potovanja nas pokličite na GSM ali nam pošljite e-mail na info@ekopotovanja.com

 

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa.

Cena je preračunana na dan 8. november 2017.

rok za prijavo: 3 mesece pred odhodom.

9 dni
1
1. Dan: Gremo na Škotsko
Organizirali bomo transfer na bližnje letališče iz Ljubljane. Predviden je večerni prihod v prestolnico Škotske. Nastanjeni bomo na odlični lokaciji v Edinburgu.
2
2. Dan: Edinburgh
Dan namenimo raziskovanju Edinburga, ki je eno najbolj atraktivnih mest Evrope. Sprehodimo se na Calton hill po ulicah Princess street in Royal Mile, ogledamo si katedralo Sv. Gilles, grad…Popoldne okoli 17.00 se zapeljemo z vlakom v mestece Crianlarich, kamor prispemo okoli 20:00. Prespimo v hostlu.
3
3. Dan: Začetek trekinga
Naj se treking začne. Prvih nekaj km poteka po gozdu, nato se nam odpre Škotsko Višavje. Ob poti opazimo ruševine samostana in kapele, prečkamo točko, kjer dežuje 280 dni v letu, v kraju Tyndrum pa se založimo z zalogami v zadnji trgovini za naslednja dva dni. Po stari vojaški poti v Višavje, ob vznožju 1000 metrov visokih hribov nas pot pripelje do manjše naselbine Bridge of Orchy. Hoje od Crianlaricha do Bridge of Orchya je 21 km kar znaša nekje do 6 ur hoje. Teren je dokaj nezahteven z nekaj spusti in dvigi do 200m, trud je poplačan z prelepimi pogledi na okoliške vrhove.
4
4. Dan: Rannoch Moor
Danes nas čaka hoja skozi neskončno neposeljeno pokrajino Rannoch Moor, ki je eno največjih in najodročnejših šotnih močvirij v Veliki Britaniji. Pred vstopom v dolino se lahko ustavimo še v smučarskem središču Glencoe, do prenočišč v Kings house hotelu pa nas ločita le še 2 km. Skupna razdalja nezahtevne poti je zopet okoli 20 km, ki jo bomo zmogli v dobrih 6 ur hoje.
5
5. Dan: Dolina Glencoe
Čakajo nas najspektakularnejši razglede na vrhove Buachaillie Etive Mor in celotno dolino Glencoe. Ime, ki se je vtisnilo v zavest Škotov predvsem zaradi velikega pokola 1692. Sledi vzpon po »hudičevih Stopnicah« na 550metrov (najvišje na poti West highland way) od koder se nudijo spektakularni razgledi na vršace in dolino. Sledi spust proti kraju Kinlochleven. Hoje je samo 14,5 km ampak zaradi vzpona hodimo dobrih 5 ur.
6
6. Dan: Prelaz Lairigimor
Pot se skozi gozd dviga proti prelazu Lairigimor (300metrov) mimo ruševin naselbine, nato pa počasi spušča skozi deloma pogozdeno pokrajino proti Fort Williamu. Skupaj prehodimo 24 km, za kat bomo potrebovali dobrih 6 ur. Za konec si ogledamo še kraj, kjer je stala neolitska utrdba An Dun fort in obvladovala okoliško pokrajino. Nad nami se dviga pogorje Ben Nevisa. Sledi še 2 km spusta do hostla pod vznožjem gore.
7
7. Dan: Ben Nevis
Povzpnemo se na najvišjo goro Velike Britanije, Ben Nevis. Za vzpon na 1344 metrov visoko goro bomo potrebovali 3-4 ure. Ob lepem vremenu je z vrha čudovit razgled proti zahodni obali in po prelomnici Great Glen. Popoldan sledi še sprehod v Fort William, kjer si ogledamo točko kjer se konča West highland way na koncu glavne ulice.
8
8. Dan: Z vlakom do Malaiga in nazaj v Fort William
Danes bo bolj sproščen dan. Z vlakom se zapeljemo do Malaiga, od koder vozijo trajekti na otok Skye. Če bo možno, bomo za vas kupili vozovnice s parnikom, ki vozi po znameniti poti, tudi po viaduktu Glenfinnan, ki je znan po scenah iz filma o Harryju Potterju. V okolici je Bonnie princ Charlie zbral svojo vojsko v jakobitskem uporu leta 1745. Sprehodimo se po plaži v okolici Malaiga, potem pa se vrnemo nazaj v Fort William. Odpravimo se še v destilarno Ben Nevis, da se spoznamo z vodo življenja, kot Škoti imenujejo viski.
9
9. Dan: Pot do Edinburga in let domov
Po zajtrku sledi vožnja z vlakom proti Edinburgu, kamor prispemo okoli poldneva. Imamo še nekaj prostega časa. Odpravimo se do letališča, od koder zvečer poletimo proti Benetkam. Sledi še transfer do Ljubljane.

Lokacija

Pravo potovanje na Škotsko je seveda potovanje po škotskem Višavju. Potovanje na Škotsko začnemo z odkrivanjem škotske prestolnice Edinburg.