GO UP

Islandija in polarni sij z Matjažem Intiharjem februarja 2019, zagotovljen odhod!

separator
Cena €1490 8 dni
Premakni se nižje

Islandija in polarni sij z Matjažem Intiharjem februarja 2019, zagotovljen odhod!

€1490 na osebo

Posebno potovanje na Islandijo imamo februarja 2019, z nami bo fotografsko znanje delil vrhunski fotograf Matjaž Intihar. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni aurori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…Vabljeni na poseben otok tik pod polarnim krogom.

Vrhunci potovanja:
• Opazovanje polarnega sija;
• Geotermalna področja Islandije pozimi;
• Kopanje v toplih vrelcih;
• Izjemna jutranja in večerna zarja;
• Izjemni kontrasti med črno lavo in belim snegom;

Cena potovanja na osebo znaša 1.490 € in vključuje:

 • transferja na letališče in nazaj;
 • povratni let na Islandijo v ekonomskem razredu z vsemi letališkimi taksami;
 • nastanitve v večposteljnih sobah v mladinskih hotelih na Islandiji (možno doplačilo za dvoposteljno sobo znaša 140 € na osebo);
 • 7 dnevni najem avtomobilov s kaskom in super kaskom zavarovanjem;
 • fotografsko vodenje in organizacijo

Cena ne vključuje:

 • goriva (informativno 40 € na osebo), stroškov osebne narave, hrane, vstopnino v muzej v Skogarju, informativno 15 € .

Najmanjše število potnikov je 8, največje pa 18. V primeru manjše skupine (8 – 13 oseb) je cena višja za 120 € na osebo.
Rok za prijavo po razpisni ceni je 5. december 2018.

Pomembno:

 • Nekaj potnikov bo vozilo najete avtomobile.
 • Za hrano bomo poskrbeli skupinsko ali posamezno.
 • Pričakujemo lahko temperature okoli ledišča.
 • Ker pozimi ni glavna turistična sezona na Islandiji se lahko zgodi, da so muzeji zaprti.
 • Polarnega sija vam ne moremo zagotoviti, ker gre za naravni pojav. Lahko pa vam sporočimo, da smo ga do sedaj občudovali na vseh naših zimskih potovanjih na Islandijo in Laponsko.
 • Program je okviren in odvisen od prevoznosti cest. V primeru zasneženosti cest bo program določil vodnik na Islandiji.

Pridružujemo si pravico do spremenjenega reda ogledov, krajev prenočišč in odhodnega letališča.

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 21. september 2018.

8 dni
 • Odhod
  14. februar 2019
 • Vrnitev
  21. februar 2019
1
1. dan: potovanje na Islandijo
Iz Ljubljane imamo transfer na eno izmed bližnjih letališč (predvidoma Muenchen), od koder poletimo  na Islandijo. Po pristanku prevzamemo avtomobile in se zapeljemo do naših prenočišč v mladinskem hotelu v okolici Reykjavika. Morda že ozremo prvi polarni sij.
2
2. dan: zlati trikotnik, Thingvellir, gejzir, Gullfoss
Za začetek se odpravimo v Thingvellir, kjer je nekoč zasedal eden najstarejših parlamentov na svetu. Občudujemo mogočne tektonske prelome. Glavna atrakcija Islandije je gejzir, ki ga bomo občudovali na geotermalnem območju Haukadalur. Za konec potovanja drugega dne po Islandiji gremo še do enega izmed najlepših slapov Islandije, Gullfoss.
3
3. in 4. dan: slapovi, ledeniška laguna, polarni sij…
Potovanje po Islandiji nadaljujemo proti vzhodu. Spoznamo nekaj atraktivnih slapov, kot sta Seljalandsfoss in Skogafoss. Po želji se odpravimo še do znamenitega letala DC-9, ki je zasilno pristal na črni obali. V okolici Vika se sprehodimo po znameniti črni obali, dan pa končamo v okolici Klausturja. Naslednji dan se odpravimo do Ledeniške lagune, kjer občudujemo sklade leda, tudi ob obali. Opcijsko se ponuja tudi izlet do ledenikov ali v ledeno jamo. Spoznamo še eno ali dve laguni, napolnjeni s skladi leda. Upajmo, da bo vreme jasno in aurora aktivna, da ujamemo kakšno dobro fotografijo polarnega sija.
4
5. dan: Južna obala Islandije
Odpravimo se proti Reykjaviku, naredimo več postankov za fotografijo islandskih konj. Po želji se odpravimo še do kakšnega bazena in se kopamo v toplih naravnih vrelcih. Ustavimo se še v Skogarju, kjer si lahko ogledamo muzej na prostem. Dan končamo v Borgarnesu, če bodo bogovi aurore na naši strani, gremo v lov za polarnim sijem.
5
6. dan: Snaefellsnes
Polotok Snaefellsnes je Islandija v malem. Odpravimo se do kolonije tjulenjev. Zopet nas čakajo čudovite obale in sprehod ob bazaltnih čereh. Povzpnemo se lahko še na kakšen krater in uživamo v čudovitih barvah in kontrastih tega polotoka. Dnevi bodo dovolj dolgi, da si lahko ogledamo številne naravne znamenitosti Islandije. Navdušila nas bodo jutranje in večerne zarje, ko je svetloba enostavno povedano čarobna.
6
7. dan: Reykjavik in Modra laguna
Potovanje po Islandiji se bo nagnilo proti koncu. Spoznamo islandsko prestolnico Reykjavik. Sprehodimo se po glavni ulici Laugavegur in si ogledamo nekaj glavnih znamenitosti mesta, mestno hišo, parlament, Perlon…Popoldne se zapeljemo po polotoku Reykjanes do geotermalnega območja in do Modre Lagune. Če se želite kopati, nam to sporočite čim prej, potrebna je rezervacija vsaj nekaj tednov vnaprej.
7
8. dan: zaključek potovanja po Islandiji
Odpravimo se na letališče in poletimo proti Muenchenu. Skupno pot končamo v Ljubljani.

Lokacija