GO UP

NACIONALNI PARKI ZDA, ROUTE 66 in Yellowstone

separator
Cena €2990 17 dni
Premakni se nižje

NACIONALNI PARKI ZDA, ROUTE 66 in Yellowstone

€2990 na osebo

Potovanje po nacionalnih parki ZDA bo posebno doživetje. Eden od vrhuncev potovanja bo obisk nacionalnega parka Yellowstone v jesenskih barvah, ko je že bolj sveže, ko se listje obarva in ko se medvedi preselijo v nižje predele parka. Prav tako bomo občudovali geološke fenomene Yellowstona. Potem pa gremo tudi na toplo, kjer lahko pričakujemo dnevne temperature nad 25 °C. Navdušijo nas kanjoni in filmske kulise, Veliki kanjon in del stare ceste route 66. Za konec se podamo še v zloglasno Dolino smrti, potovanje pa zaključimo v umetnem čudežu sredi narave, v Las Vegasu. Potovanje organiziramo s terenci, da bomo lahko prišli tja, kamor želimo, dobrodošli seveda tudi motoristi, nekajkrat nam boste skočili v avto, da lahko doživite predele, kamor ne smete z motorji, se razume, s Harley-Davidsoni.

Cena na osebo znaša 2.990,00 € pri 14 potnikih in vključuje:

 • prevoz iz Ljubljane na letališče in nazaj,
 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Benetke – Las Vegas in letališke takse,
 • nočitve v dvoposteljnih in štiriposteljnih sobah, ponekod je zajtrk vključen v ceno;
 • prevoz po programu z najetimi avtomobili;
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Cena za motoriste, 1 oseba vozi Harley Davidson z vsemi zavarovanji, 4.390 € na osebo.

Minimalno število potnikov: 8, največje 12

enoposteljna soba:

V ceno ni vključeno: vstopnine v nacionalne parke,

 • večerje in drugi obroki hrane, cena odvisna od menija,
 • riziko odpovedi: 4,02 -5,55% od vrednosti aranžmaja,
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco,
 • gorivo, pristojbine in parkirnine
 • ESTA dovoljenje: 14 $.

Splošne informacije:

Skupaj prevozimo informativno 3900 km.

Potujemo s terenci (SUV-i) in motorji (Harley-Davidson). S terenci lahko gremo tudi v malo bolj odmaknjene dele in po makadamu. Motoristi se nam bodo v tem delu priključili. Nastanitve so v okolici nacionalnih parkov, v hotelih, motelih ali penzionih in 2 krat v hostlih.

Predvideni so krajši pohodi, do 3 ure hoje, pričakujte sveže temperature zjutraj v nacionalnem parku Yellowstone, malo nad ničlo in okoli 30 stopinj Celzij v Dolini smrti.

Velikost skupine je od 8 do 12 oseb. V avtomobilih bo tudi prtljaga motoristov.

Rok za prijavo je 30. marec 2018.

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa.

Cena je preračunana na dan 24. november 2017.

17 dni
 • Odhod
  8. september 2018
 • Vrnitev
  24. september 2018
1
1. dan: Let iz Evrope v Las Vegas
Let iz Evrope v Las Vegas Transfer na letališče Benetke in polet v ZDA. Popoldne prispemo v Las Vegas. Zvečer doživljamo mesto luči in blišča. Občudujemo replike znamenitosti, bruhajoče vulkane, vodomete, ki bodo dobre fotografske kulise za prvi dan.
2
2. dan: Las Vegas - Bryce Canyon
Danes motoristi prevzamejo motorje. Zapustimo umetni čudež Las Vegas in se odpravimo najprej do nacionalnega parka Zion. Popoldan je namenjen odkrivanju lepot izjemnega nacionalnega parka Bryce Canyon, v katerem prevladujejo rdeče, oranžne in bele kamnine. Občudujemo naravne stolpiče, ki še posebej zažarijo v svetlobi zahajajočega sonca.
3
3. dan: Bryce Canyon – Salt Lake City
Po želji vstanemo malo bolj zgodaj, da ujamemo tudi sončni vzhod in prve sončne žarke, ki osvetlijo naravne stolpiče v nacionalnem parku Bryce Canyon. Pot nadaljujemo do mesta Salt Lake City, ki so ga sredi 19. stoletja ustanovili Mormoni. Leta 2002 so gostili zimske olimpijske igre. Sprehodimo se po mogočnem trgu Temple square in si ogledamo veličastni kapitol.
4
4. dan: Salt Lake City - Narodni park Yellowstone
Odpravimo se do enega od vrhuncev našega potovanja, nacionalnega parka Yellowstone in Grand Teton. Konec septembra nas bodo razveselile jesenske barve in predvsem živalstvo. V nižje predele se bodo vrnili rjavi medvedi in grizliji, je čas jelenjega ruka, prav tako je lažje ujeti v objektiv ujede. Tukaj bomo dva cela dneva, tako da se naužijemo lepot narave.
5
5. in 6. dan: Narodni park Yellowstone
Narodni park Yellowstone je bil ustanovljen marca leta 1872 in je najstarejši narodni park na svetu. Večino nacionalnega parka je v zvezni državi Wyoming, nekaj malega v zveznih državah Montana in Idaho. Park je najbolj znan po svojih geotermalnih vrelcih, kot so gejzirji in blatni vrelci, pa tudi po živalstvu kot so bizon, grizliji, rjavi medvedi in volkovi. Nacionalni park v veliki meri leži v kalderi supervulkana Yellowstone, ki je nastala pred približno 640.000 leti, nad komoro magme, ki leži več kot 8 kilometrov globoko. Vulkan Yellowstone je največji supervulkan na ameriški celini. V nacionalnem parku Yellowstone je več kot 300 gejzirjev, vseh toplih in vročih vrelcev, fumarol in blatnih vrelcev je več kot 10.000! Najbolj znan gejzir, ki si ga ogledamo je Old Faithful, ki bruha v presledkih med 60 in 90 minutami. V nacionalnem parku Yellowstone se nahaja tudi največji aktivni gejzir na svetu Steamboat ali »Parnik«, če bi videli bruhanje gejzirja, bi imeli izjemno srečo, saj bruha zelo poredko, med enim in drugim izbruhom lahko preteče tudi 50 let, ko pa je aktiven, pa izbruhne gejzir zmes pare in vode tudi 120 metrov visoko!
6
7. dan: Grand Teton
Še en dan bomo preživeli v objemu narave, odpravimo se v nacionalni park Grand Teton. Le malo pokrajin na svetu je tako osupljivih in nepozabnih. Nacionalni park Grand Teton ponuja od gora, dolin, jezer, rek ter mogočnih gozdov in divjih živali. Odpravili se bomo peš po kakšni poti, da v objektiv ujamemo kakšnega bizona, losa ali medveda.
7
8. in 9. dan: Yellowstone – Rock Springs - Vernal – Moab
  Pred nami sta dva daljša dneva vožnje, predvsem prvi. Popoldan 9. dne obiščemo nacionalni park Arches, kjer je več kot 2000 naravnih oken, lokov in zanimivih skalnih formacij. Počakamo do sončnega zahoda, ko bodo barve še intenzivnejše. V Moabu prenočimo dvakrat.
8
10. dan: Moab in nacionalni park Canyonlands
Dan je namenjen odkrivanju lepot nacionalnega parka Canyonlands, svet kanjonov, ki sta jih izdolbli Zelena reka in reka Kolorado. Po želji si vzamemo čas za triurno pohodniško raziskovanje. Pričakujemo prijetne temperature okoli 25 stopinj Celzij. Počakamo do večera, da ujamemo še en sončni zahod.
9
11. dan: Moab – Monument valley – Page
Nadaljujemo do doline spomenikov (Monument Valley) in se odpravimo na znamenito pokrajinsko vožnjo, ki je dolga 17 milj, seveda samo z avtomobili. Navdušijo nas kulise, kjer so snemali številne filme. Popoldne se odpravimo proti jezeru Powell do mesta Page.
10
12. dan: Page – Horseshoe band - Grand Canyon
Odpravimo se do znamenitega okljuka reke Kolorado Horseshoe band. Spoznamo enega največjih čudes sveta – Veliki kanjon, ki ga je ustvarila reka Kolorado. Nacionalni park je postal leta 1919. Lepoto tega kanjona oz. labirinta kanjonov je težko objektivno opisati. Navdušijo nas barve, formacije, velikost, mogočnost in še kaj. Počakamo tudi na sončni zahod.
11
13. dan: Grand Canyon – Route 66 – Hooverjev jez
Vstanemo malo bolj zgodaj, da pričakamo še sončni vzhod v Velikem kanjonu. Potem se odpravimo proti Las Vegasu. Spotoma se vozimo med mestoma Seligman in Kingman po stari cesti, route 66, kjer nas navduši duh preteklosti. Veliko bo zanimivih fotomotivov v naseljih Peach Springs, Valentine in Hackberry. Za konec dneva si ogledamo še Hooverjev jez, ki so ga zgradili v 30. letih prejšnjega stoletja, dve leti prej, kot so načrtovali. S tem jezom so močno spremenili karakter reke Kolorado.
12
14. dan: Las Vegas – Dolina Smrti
Dan bo namenjen doživljanju lepot zloglasne doline. Občudovali bomo sipine, slane potoke, si ogledovali ostanke starih rudnikov boraksa… Odpravimo se v vulkanski severni del doline. Nadaljujemo po slikoviti panoramski cesti Artist drive. Ustavimo se na najnižji točki zahodne poloble, 86 m pod morsko gladino, kjer so polja soli. Zvečer občudujemo sončni zahod.
13
15. dan: Dolina Smrti – Las Vegas
Dolina Smrti – Las Vegas Če izvzamemo nacionalne parke Aljaske je Dolina smrti največji nacionalni park ZDA. Še enkrat doživimo najbolj vroč in suh kraj v ZDA, kjer se temperature poleti povzpnejo do 50 °C in kjer je le 50 mm padavin letno. Navdušijo nas motivi puščave, potem pa se počasi odpravimo v Las Vegas, kjer strnemo vsa doživetja izjemnega potovanja.
14
16 in 17. dan: POT DOMOV
Oddaja avtomobilov in motorjev, transfer na letališče in let proti Benetkam, od koder imamo še transfer do Ljubljane.

Lokacija