GO UP

MOSKVA IN SANKT PETERBURG

separator
Cena €1090 8 dni
Premakni se nižje

MOSKVA IN SANKT PETERBURG

€1090 na osebo

Moskva in Sankt Peterburg sta dve mesti, ki ju v življenju morate doživeti. Moskva se ponaša s Krmeljem, cerkvami z zlatimi kupolami, morda najlepšo cerkvijo na svetu, vsaj od zunaj, baziliko Vasilija Blaženega, Rdečim trgom, velikim teatrom… Na drugi strani je veličastni St. Peterburg, mesto, ki ga je ustanovil Peter Veliki in nekdanja prestolnica carske Rusije. Dih vam bo jemal Ermitaž, obiskali boste lahko jantarno sobo v mogočni palači Katarine Velike in Petrov dvorec. Potovanje lahko organiziramo tudi za posameznike. Prav tako so možni odhodi in prihodi na Brnik.

Cena na osebo v dvoposteljni sobi 1090 € vključuje:

 • Transfer na letališče Dunaj in nazaj;
 • Leti v ekonomskem razredu s taksami in čekirano prtljago 20 kg, za doplačilo je možen let iz Ljubljane;
 • Povabilo in registracija v Rusijo;
 • Nastanitve v hotelih 3*, dvoposteljne sobe, vključen zajtrk;
 • Vožnja z s hitrim vlakom na relaciji Moskva – St. Peterburg;
 • Transferja letališče – Moskva in St. Peterburg– letališče;
 • Vstopnina v Ermitaž in 3 urno vodenje po muzeju v angleškem jeziku;
 • 4 urno vodenje po Sankt Peterburgu v angleškem jeziku;
 • slovensko govorečega vodnika/spremljevalca in organizacijo potovanja;

Ni vključeno:

 • opcijski izleti (ogled Kremlja, muzeja kozmonavtike…) in vstopnine, transferji po Moskvi in Sankt Peterburgu (metro), ostala prehrana; ruski vizum 70 €

Možna doplačila:

 • riziko odpovedi 4%
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
 • enoposteljna soba na povpraševanje

Velikost skupine 12– 20 potnikov. V primeru manjše skupine, 12 – 16 potnikov je cena osnovnega potovanja višja za 90 € na osebo.

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa.

Cena je preračunana na dan 3. april 2018.

8 dni
 • Odhod
  7. avgust, 10. oktober 2018
 • Vrnitev
  14. avgust, 17. oktober 2018
1
1. dan: Dunaj – Moskva
Let z Dunaja v Moskvo, predviden popoldanski prihod na letališče Šeremetjevo in transfer do hotela v centru Moskve.
2
2. dan: Moskva, Kremelj, Rdeči trg, bazilika Vasilija Blaženega…
Moskva je drugo največje mesto Evrope in ena najbolj živahnih evropskih prestolnic. Velemesto je polno svetovno znanih znamenitosti in muzejev. Ste že bili v Kremlju? Če ne, si ga bomo ogledali. Od trga katedral, same katedrale in dve znamenitosti, ki nikoli nista služila svojemu namenu, carski zvon in carski top. Spoznamo Rdeči trg, se sprehodimo mimo obzidja, da ob uri občudujemo menjavo straže on spomeniku neznanega junaka. Obiščemo GUM, občudujemo eno najlepših cerkva na svetu, baziliko Vasilija Blaženega. Sprehodimo se še do Bolšoj teatra in po ulicah centra mesta.
3
3. dan: Moskva, muzej kozmonavtike…
Prost dan v Moskvi. Lahko se odpravimo v muzej kozmonavtike in se seznanimo z vesoljskimi dosežki Sovjetske zveze in Rusije. Popoldne se sprehodimo po Stari Arbatski ulici. Spoznamo tudi moskovski mednarodni finančni center, sprehodimo se lahko po parku Gorki.
4
4. dan: Moskva, največji bolšji sejem…
Prost dan. Lahko se odpravimo na največji bolšji sejem v Moskvi, če ste ljubitelj muzejev in galerij, je ponudba v Moskvi zelo pestra. Lahko si ogledate Tretjakovo galerijo, muzej bitke pri Borodinu…
5
5. dan: Moskva – Sankt Peterburg
  Transfer na železniško postajo in vožnja s hitrim vlakom v Sankt Peterburg, ki je kulturna prestolnica Rusije. Popoldne imamo 4 urni voden ogled po mestu v angleškem jeziku. Z ladjico se lahko zapeljemo po kanalih Sankt Peterburga in občudujemo stolnico Kristusovega vstajenja. Sprehodimo se po glavni ulici Sankt Peterburga, Nevski prospekt.
6
6. dan: Sankt Peterburg – Ermitaž
Dopoldne se odpravimo v veličastni Ermitaž, ki je bila nekoč zimska carska rezidenca. Danes je Ermitaž drugi največji muzej na svetu, v katerem hranijo neprecenljive umetnine tudi tujih umetnikov v Rusiji. Po muzeju imamo tri urno vodenje, po želji lahko ostanete v muzeju še dlje! Prosto popoldne.
7
7. dan: Sankt Peterburg
Prost dan. Opcija je izlet v Carsko vas (Puškinovo), v dvorec Katarine Velike in ogled obnovljene jantarne sobe, katere prava usoda še do danes ni povsem razkrita. Sprehodim se še po čudovitem parku. Cena izleta z vstopnino je od 70 € na osebo. Ob zgodnji prijavi (3 mesece pred odhodom) lahko organiziramo ogled palače Petrhof in Carske vasi, informativna cena izleta je od 100 – 120 €, odvisno od števila oseb.
8
8. dan: Sankt Peterburg - Dunaj
Prosto do odhoda, transfer na letališče in let na dunajsko letališče. Sledi še transfer do Maribora, Celja in Ljubljane.

Lokacija