GO UP

KAMČATKA, DEŽELA VULKANOV in MEDVEDOV, v pripravi je nov program

separator
Cena €2890 16 dni
Premakni se nižje

KAMČATKA, DEŽELA VULKANOV in MEDVEDOV, v pripravi je nov program

€2890 na osebo

Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Doživeli bomo izjemno vulkansko pokrajino z vulkanom Siveluč, ki bruha že od leta 1999! Dva dni bomo v okolici vulkanov Ostri in Ploski Tolbačik, da se seznanimo s posledicami vulkanskih izbruhov v letih 1975 – 1976 in 2012 -2013. Prav tako je zanimiv in poseben tudi živalski svet. Kamčatka je znana tudi po rjavih kamčatskih medvedih. Priporočamo vam nepozaben izlet s helikopterjem do Kurilskega jezera, kjer boste lahko opazovali medvede in drsteče losose. Če želite doživeti Dolino gejzirjev in kaldero Uzon je prav tako na voljo izlet s helikopterjem. Srečamo se še s prvotnimi prebivalci Kamčatke in se namočimo v termalnih vrelcih.
Prav tako lahko spoznamo živalski svet v Pacifiku, se povzpnemo na vulkan Goreli in/ali Mutnovski.

Cena osnovnega 12. dnevnega programa v dvoposteljni sobi je 2890 € na osebo in vključuje:

 • Letalski prevoz v ekonomskem razredu z vsemi taksami na relaciji Bližnje letališče – Moskva – Petropavlovsk Kamčatski in transfer na letališče iz Ljubljane in nazaj;
 • ena nastanitev na poti na Kamčatko ali nazaj grede, odvisno od letov;
 • Vsa prenočišča na Kamčatki, 4 X hotel 3* lokalne kategorizacije, 1 krat hišice, 4 x v šotorih, do 11. dne;
 • Na Kamčatki 3 obroki na dan razen kosil 5. in 10. dan;
 • Vse transferje po Kamčatki;
 • vsa oprema za kampiranje;
 • vsa dovoljenja za oglede vulkanov;
 • ruska viza (potrebovali bomo vaš potni list 2 meseca pred odhodom);
 • lokalno vodenje, prevajalec, kuhar na poti, slovenskega vodnika in organizacijo

V ceno ni vključeno:

 • hrana, ki ni vključena, stroški osebne narave in vse, kar ni navedeno pod vključeno;
 • transferji letališče v Moskvi center Moskve, metro, morebitne vstopnine v Moskvi;
 • podaljšek bivanja na Kamčatki 11. 12. in 13. dan na osnovi prenočišča z zajtrkom 120 €;
 • opcijski izleti na Kamčatki, Dolina gejzirjev s helikopterjem informativno 540 €, Kurilsko jezero s helikopterjem 530 €;
 • morebitna dodatna noč v Moskvi na poti na Kamčatko ali nazajgrede;

Možna doplačila:

 • riziko odpovedi potovanja v vrednosti 4 – 5,55 % vrednosti potovanja;
 • zdravstveno zavarovanje CORIS;
 • enoposteljna soba 190 €

Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. februar 2019. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

Minimalno število prijavljenih je 9 oseb, največ pa 15.

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 3. november 2017.

Opozorilo: Program je okviren, v primeru močnejših vulkanskih izbruhov lahko zaradi varnosti potovanje tudi delno spremenimo!

16 dni
 • Odhod
  10. avgust 2019
 • Vrnitev
  21. ali 24. avgust 2019
1
1. dan: ZAČETEK POTOVANJA NA KAMČATKO
Kamčatko povezujemo z izjemnimi z izjemno naravo, vulkani, rjavimi medvedi, drstečimi lososi, ribolovom, toplimi vrelci, prvotnimi prebivalci… Vse to nas čaka na polotoku Kamčatka. Okoli poldneva imamo transfer iz Ljubljane na bližnje letališče.
2
2. dan: MOSKVA
Predviden je zelo zgodnji pristanek v prestolnici Ruske federacije – Moskvi. Dovolj časa bo, da oddamo prtljago in se zapeljemo v center Moskve ter se sprehodimo po Rdečem trgu, če pa še niste bili v Kremlju, ga lahko tudi obiščete, potrebna je predhodna rezervacija preko spleta! Zvečer imamo let na Kamčatko.
3
3. dan: KAMČATKA
Preleteli bomo Sibirijo, ki je s svojimi 13.000.000 km večja od Evrope in skriva v sebi številna naravna bogastva, pa ne samo to, je polna tudi neverjetnih naravnih biserov. Popoldne bomo prispeli na Kamčatko. Sledi transfer do hotela in počitek ter večerja.
4
4. dan: AVTOHTONI PREBIVALCI KAMČATKE
Obiščemo Korjake, ki nas pričakajo s toplim zeliščnim čajem. Spoznamo se z načinom življenja domorodcev, avtohtonih prebivalcev Kamčatke, njihovo kulturo in plesi. Morda se ponudi tudi krajša ježa s konji. Imajo tudi vlečne pse. Zapeljemo se do bazenov, ki so bogati z radonom. Kopanje v radonovih kopelih lajša delovanje srca in zdravi kožne poškodbe. Popoldne se zapeljemo 280 km proti severu Kamčatke do Milkovega. Nočitev imamo v hotelu Geolog.
5
5. dan: VULKAN ŠIVELUČ
Pred nami je še 350 km vožnje (5 ur) do čudovitega vulkana Šiveluč, ki je najsevernejši aktivni vulkan Kamčatke. Visok je 3307 metrov, skupaj z vulkanom Karimskaja sopka pa sta najaktivnejša vulkana Kamčatke. Vznožje vulkana ima premer 50 km. Pri silovitem izbruhu leta 1964 je vulkan bruhnil zmes pepela, prahu in plina 15 km v nebo! Tokovi lave so se razlivali več kot 20 km v okolico. Na poti se še ustavimo v naselju Ključi. Prespimo v šotorih. Hoje bo za okoli 2 uri.
6
6. in 7. dan: VULKANSKI IZBRUHI, POLJA LAVE, GEOLOŠKI FENOMENI
Današnji dan bo aktiven, če bo vreme lepo bomo hodili 6 do 7 ur, in spoznali aktiven krater vulkana, se razume iz varne razdalje. Navdušila nas bo vulkanska pokrajina. Vulkan Šiveluč bruha konstantno od leta 1999! V času objave programa (3.11. 2017) je vulkan aktiven. Tudi 7. dan bo aktiven, nadaljujemo s spoznavanjem vulkanskih fenomenov. Hodili bomo okoli 2 uri. Popoldne se vrnemo v vas lovcev, ribičev in gozdarjev, Kozirevsk, do kamor se bomo vozili okoli 3 ure (170 km). Prenočimo v lesenih hišicah, zvečer si privoščimo rusko banjo.
 
7
8. dan: VULKANA TOLBAČIK
Čaka nas vožnja do Ključevske skupine vulkanov (90 km, okoli 3 ure vožnje), natančneje pod vznožje vulkanov Ploski in Ostri Tolbačik, v Tolbačinski dol. Če bo vidljivost dobra bomo občudovali vulkane Uškovskij, Kamen, Ploski in Ostri Tolbačik in Ključevskaja Sopka. Sprehodimo po poljih lave, ki so nastali pri izbruhu Tolbačika v letih 2012 in 2013. Tok lave je dosegel skoraj 20 km. Obiščemo kakšno jamo in občudujemo bizarne formacije, ki so nastali pri tem izbruhu. Našli bomo še mesta, kjer je pod površjem še vedno zelo vroče. Hoje bo za okoli 4 ure. Prespimo v šotorih.
8
9. dan: TOLBAČIK – MRTVI GOZD, KRATERJI
Dopoldne se sprehodimo po »mrtvem gozdu«, ki ga je za sabo pustil pepel. Leta 1975 se je začel največji izbruh bazaltne lave na Kamčatki v holocenu, izbruh je trajal leto in pol. Vroč pepel je prekril bližnji gozd in uničil vso vegetacijo. Povzpnemo se še na kakšen krater, pri katerem bomo naredili 100 do 200 višinskih metrov. Na vroči lavi oz. razpokah bomo lahko pekli hrenovke ali sladko pecivo. Hoje bo za 4 – 5 ur. Prespimo v šotorih.
9
10. dan: TOLBAČIK – PETROPAVLOVSK
Danes nas čaka dolga vožnja (580 km, 9 ur) do Petropavlovska, zato bomo vstali malo bolj zgodaj V Milkovem imamo čas za kosilo, zvečer prispemo v prestolnico Kamčatke.
10
11. 12. in 13. dan: OPCIJSKI IZLETI
Prosti dnevi ali odhod domov. 11 dan lahko zapustite Kamčatko ali pa se odločite za podaljšek z opcijskimi izleti. Prosti dnevi so namenjeni ogledu dveh naravnih biserov Kamčatke s helikopterjem, pod pogojem, da bo možno leteti. Največ medvedov na Kamčatki se zbere ob Kurilskem jezeru, ki je veliko drstišče lososov in to seveda privlači rjave kamčatske medvede. Na poti se boste ustavili še v kalderi vulkana Ksudač, za popoln dan pa se boste lahko namakali še v Hodutkinskih toplih vrelcih. Druga izbira je izlet s helikopterjem v Dolino gejzirjev, ki je eno največjih območij gejzirjev na svetu. Preleteli boste vulkan mali Semjačik s turkiznim jezerom v kraterju, preden se boste podali za dobro uro po Dolini gejzirjev. Nadaljevali boste po kalderi Uzon, za zaključek izleta, pa se lahko kopate v termalnih vrelcih v naravnem parku Naličevo. Tretja opcija je izlet z ladjico po Avačinskem zalivu. Če bo le mogoče, se bomo zelo približali šamanski skali. Naprej plujemo ob čereh »Treh bratov«. Potem začutimo moč Tihega oceana. Zaplujemo okoli otoka, kjer gnezdi veliko število ptic, med njimi tudi pacifiške njorke. Z nekaj sreče uzremo tudi kakšnega delfina, tjulnja in kita. Na izletu nam postrežejo odlično ribjo juho, na poti nazaj proti Petropavlovsku se preskusimo še v ribolovu. Ostale opcije so izleti v » Malo dolino gejzirjev«, ponuja se vzpon na vulkan Goreli in/ali Mutnovski. Sporočite nam, kaj bi želeli doživeti, da bomo lažje planirali te dneve.
11
14. in 15. dan: SLOVO OD KAMČATKE
Po zajtrku bomo obiskali ribjo tržnico in se odpravili na letališče od koder bomo poleteli proti Moskvi in naprej proti našim krajem. Vmes sledi še nočitev. Predviden prihod domov je 15. dan.

Lokacija