GO UP

KAMČATKA, DEŽELA VULKANOV in MEDVEDOV, ORKE in BAJKAL

separator
Cena €3290 15 dni
Premakni se nižje

KAMČATKA, DEŽELA VULKANOV in MEDVEDOV, ORKE in BAJKAL

€3290 na osebo

Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Osredotočili smo se na dve bistveni stvari, izjemni ognjeniki in živalski svet Kamčatke. Za začetek si bomo ogledali aktivna vulkana Mutnovski in Goreli, ki veljata za vrhunca Kamčatke. Pokrajino bomo spoznavali peš, s čolnom po morju in če boste želeli tudi iz zraka, s helikopterjem. Dva dni bomo v okolici vulkanov Ostri in Ploski Tolbačik, da se seznanimo s posledicami vulkanskih izbruhov v letih 1975 – 1976 in 2012 -2013. Prav tako je zanimiv in poseben tudi živalski svet. Seveda je Kamčatka znana tudi po rjavih medvedih. Priporočamo vam nepozaben izlet do Kurilskega jezera, kjer boste lahko opazovali medvede in drsteče losose. Prav tako ne bomo pozabili na prvotne prebivalce Kamčatke, Evene in Korjake. Spoznamo tudi spektakularno obalo Kamčatke, kjer bomo skušali izslediti tudi orke. Za konec pa še skok do Bajkala!

Cena osnovnega 15 dnevnega programa je 3.290 € na osebo in vključuje:

 • Letalski prevoz v ekonomskem razredu z vsemi taksami na relaciji Dunaj – Irkutsk –-Petropavlovsk-Kamčatski – Irkutsk – Dunaj;
 • transfer na letališče in nazaj iz Ljubljane;
 • tri hotelske nastanitve v dvoposteljni sobi z zajtrkom na poti na Kamčatko in nazaj grede v Irkutsku;
 • transferji letališče Irkutsk, Irkutsk in nazaj 1. in 2. dan;
 • Vsa prenočišča na Kamčatki, 6 X hotel, 4 x v šotorih;
 • Na Kamčatki 3 obroke na dan v času, ko kampiramo, sicer imamo nočitev z zajtrkom;
 • Vse transferje po Kamčatki skladno s programom;
 • obisk etnografskega nomadskega kampa Evenov s predstavo in kosilom;
 • izlet do zaliva Russkaya, kjer z veliko verjetnostjo opazujemo orke;
 • lokalno vodenje, imamo dva lokalna vodnika, kuhar na poti, slovenskega vodnika in organizacijo

Pri 10 – 13 potnikih je cena višja za 170 € na osebo.

V ceno ni vključeno:

 • hrana, ki ni vključena, stroški osebne narave in vse, kar ni navedeno pod vključeno;
 • dva dodatna dneva v Petropavlovsku, 90 € na osebo;
 • opcijski izleti s helikopterjem, informativno stane en izlet 580 € na osebo;
 • ruska viza (potrebovali bomo vaš potni list 2 meseca pred odhodom);
 • zdravstveno zavarovanje CORIS;
 • transferji letališče Irkutsk – mesto in nazaj ob povratku in do Bajkalskega jezera, informativno skupaj 30 € na osebo;

Možna doplačila:

 • riziko odpovedi potovanja v vrednosti 4 – 5,55 % vrednosti potovanja;

Rok za prijavo po razpisni ceni je 15 december 2018. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

Minimalno število prijavljenih je 9 oseb, največ pa 20.

Prosim upoštevajte: skupina bo mednarodna, isti program se prodaja po izbranih potovalnih agencijah v tujini, program je sestavil Damjan Končnik!

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 31. oktober 2018.

Opozorilo: Program je okviren, v primeru močnejših vulkanskih izbruhov lahko zaradi varnosti potovanje tudi delno spremenimo!

15 dni
 • Odhod
  7. avgust 2019
 • Vrnitev
  21. ali 23. avgust 2019
1
1. dan: ZAČETEK POTOVANJA NA KAMČATKO
Transfer iz Ljubljane na letališče Dunaj in let v Irkutsk. Letimo nad Sibirijo, ki je s svojimi 13.000.000 km2 večja od Evrope in skriva v sebi številna naravna bogastva, prav tako je polna tudi neverjetnih naravnih biserov. Po pristanku pozno zvečer sledi še transfer do hotela.
2
2. dan: IRKUTSK
Po poznem zajtrku spoznamo najlepše mesto Sibirije, Irkutsk. Sprehodimo se po živahni tržnici, obiščemo eno od vil dekaberistov, navdušijo nas obnovljene cerkve in katedrale, sprehodimo se do reke Angare, mestne hiše, teatra in bele hiše…Pozno zvečer imamo transfer na letališče.
3
3. dan: KAMČATKA
Ponoči imamo let na Kamčatko, kamor prispemo popoldne. Sledi transfer do hotela v Petropavlovsk- Kamčatskem. Čas za zaslužen počitek.
4
4. in 5. dan: Vulkana GORELI in MUTNOVSKI
Potovanje po Kamčatski se začne. Čaka nas vožnja pod vznožje vulkana Mutnovski, ki velja za enega od najbolj zanimivih vulkanov Kamčatke. Že samo ime »mutnovski« pomeni moten. Navdušijo nas barvne kombinacije kamnin, kontrasti med ledom in ognjem in številni geološki fenomeni od fumarol, blatnih in žveplenih vrelcev, manjših gejzirjev… Hoje bo za okoli 5 ur. Ogledamo si še okoli 80 metrski slap v Nevarnem kanjonu. Zvečer postavimo šotore. Naslednji dan se odpravimo najprej s terenskim vozilom ob vznožje vulkana Goreli, do višine okoli 1000 m. Vulkan je visok 1829 metrov in med sosednjim vulkanom Mutnovski je le širša dolina. Vulkan je nastal pri silovitem izbruhu pred cca. 38.000 leti. Na zadnje je izbruhnil leta 2010. Na območju vrha je 11 kraterjev. Hoje bo za dobrih 5 ur, potem pa se vrnemo v civilizacijo, v Paratunko ali Petropavlovsk-Kamčatski. Če bo oblačno in deževalo in/ali če bo še vedno veliko snega, da ne pridemo do izhodišča za pohod do kraterja vulkana Mutnovski bo spremenjen program na kraju samem. Alternative bodo predstavljene na predstavitvah potovanja na Kamčatko.
5
6. dan: Na sever v vas ESSO
Zapeljemo se proti severu Kamčatke, v naselju Milkovo bo čas za kosilo. Nadaljujemo v vas Esso, ki se nahaja v slikoviti dolini med gorami in sotočju rek Uksičan in Bistraje. V jeziku Evenov pomeni »esso« macesen. Vas je znana po toplih vrelcih, prebivalci si z njo ogrevajo rastlinjake in stanovanja. Esso se nahaja na območju največjega zaščitenega območja na Kamčatki, naravnega parka Bistrinski, ki je pod Unescovo zaščito. Vas Esso z okolico imenujejo tudi Švico Kamčatke. Če ne bo kakšnih posebnosti na cesti, si ogledamo etnografski muzej, zgrajen v ruskem arhitekturnem stilu, kjer spoznamo kako so nekoč živeli Korjaki in Eveni.
6
7. dan: EVENI - TOLBAČIK
Po zajtrku obiščemo etnografski nomadski kamp Evenov. Seznanimo se z običaji Evenov, začnemo z obredom čiščenja, tako da skočimo čez majhen ogenj, da odženemo slabo energijo in zle duhove. Ogledamo si jurte, v katerih so nekoč živeli. Prisluhnemo njihovemu petju in uživamo v koncertnem programu s plesi. Sledi domače kosilo in odličen kamčatski zeliščni čaj. Po kosilu se odpravimo na območje vulkana Tolbačik. Iz mogočnih gozdov pridemo v povsem golo pokrajino, lava je povsem uničila vse, kaj je bilo na njeni poti. Prečkamo nekaj rek, ko prispemo do baznega tabora nas čaka večerja.
 
7
8. in 9. dan: POSLEDICE IZBRUHOV MED LETI 1975 - 1976 IN 2012 - 2013
En dan si bomo vzeli za oživljanje posledic zadnjih izbruhov, ki so se tukaj zgodili v letih 2012 in 2013. Spoznamo mlade stožce – kraterje, nova polja lave, jame v poljih lave in nenavadne skulpture, ki so nastali pri teh izbruhih. Drugi dan je namenjen spoznavanju posledic izjemno silovitega izbruha vulkana Ploski Tolbačik. V letih 1975 in 1976 je bil največji izbruh bazaltne lave v zadnjih 180 letih, pri katerem je prišlo na površje okoli 2 kubična kilometra le-te, vrh vulkane se je sesul in nastala je 1700 metro velika in okoli 500 m globoka kaldera. Za konec se bomo sprehodili po »Mrtvem gozdu«, ki ga je za sabo pustil tok lave in pepel.
8
10. dan: Vožnja do Petropavlovsk-Kamčatskega
Podrli bomo šotore in pospravili bazni tabor in se po zajtrku odpravili v Petropavlovsk- Kamčatski. Na poti imamo postanek za kosilo.
9
11. dan: Celodnevni izlet s čolnom do zaliva Russkaya
Izlet brez vsakih šal! Najprej se zapeljemo okoli otoka, kjer gnezdijo številne ptice, na manjših otočkih pa se sončijo tjulnji. Potem pa gre zares. Skušali bomo izslediti orke, kite ubijalce, kot avgusta 2018, ko smo več kot pol ure pluli z njimi! Za to imamo 95% možnosti. Nepozabno doživetje. Potem se odpravimo do čeri, kjer kraljujejo morski levi. Avgusta 2018 smo izsledili tudi stellerjeve morske orle, ki veljajo skupaj s filipinskimi orli za najtežje orle na svetu. Upajmo, da bomo imeli tudi mi toliko sreče. Seveda imamo kosilo na krovu, ko pridemo na prava mesta bomo tudi ribarili. Morda nam postrežejo še z rakovicami. Izlet traja informativno 9 do 10 ur.
10
12. dan: PETROPAVLOVSK-KAMČATSKI
Prost dan v upravnem, kulturnem in gospodarskem središču okraja Kamčatka. V primeru, da prejšnji dan ne moremo na izlet na morje, gremo danes.
11
13.. dan: SLOVO OD KAMČATKE ali podaljšek potovanja
Po zajtrku bomo obiskali ribjo tržnico in se odpravili na letališče, od koder bomo poleteli v Irkutsk. Sledi transfer do hotela. Če bi želeli občudovati medvede na Kurilskem jezeru in/ali Dolino gejzirjev, lahko podaljšate potovanje za dva dni ali več. Računajte, da bo en dan lep, tako da boste lahko leteli na želeno destinacijo. Lepega vremena vam ne moremo garantirati, kajti izlet se izvede samo v primeru jasnega vremena, lahko se odločite še za kakšen dodaten dan! Prosta dneva sta namenjena ogledu dveh naravnih biserov Kamčatke s helikopterjem, pod pogojem, da bo možno leteti. Največ medvedov na Kamčatki se zbere ob Kurilskem jezeru, ki je veliko drstišče lososov in to seveda privlači rjave kamčatske medvede. Na poti se boste ustavili še v kalderi vulkana Ksudač, za popoln dan pa se boste lahko namakali še v Hodutkinskih toplih vrelcih. Druga izbira je izlet s helikopterjem v Dolino gejzirjev, ki je eno največjih območij gejzirjev na svetu. Preleteli boste vulkan mali Semjačik s turkiznim jezerom v kraterju, preden se boste podali za dobro uro po Dolini gejzirjev. Nadaljevali boste po kalderi Uzon, za zaključek izleta, pa se lahko kopate v termalnih vrelcih v naravnem parku Naličevo.
12
14. dan: Bajkal
Po zajtrku se odpravimo do vodnjaka našega planeta, Bajkalskega jezera. Bajkal je s 1.642 metrov najgloblje in z več kot 25 milijoni let najstarejše jezero na našem planetu. Leta 1996 je postalo območje Bajkala del naravne dediščine UNESC-a. Jezero je z 31.492 km2 veliko približno kot 1 in pol Slovenije. V jezeru je okoli 1500 živalskih in 1000 rastlinskih vrst. Dve tretjini flore in favne sta endemični. Sprehodimo se ob obali, poskusimo omula, preden se vrnemo v Irkutsk.
13
15. dan: Pot domov
Transfer na letališče v Irkutsku in let na letališče Dunaj od koder je organiziran transfer do Ljubljane.

Lokacija