GO UP

JAPONSKA – potovanje v času cvetenja češenj, 30. marec – 12. april 2019

separator
Cena €2390 14 dni
Premakni se nižje

JAPONSKA – potovanje v času cvetenja češenj, 30. marec – 12. april 2019

€2390 na osebo

Potovanje na Japonsko nas bo popeljalo v svet, ki je ujet med tradicijo in moderno. Ob besedi potovanje na Japonsko pomislimo najprej na goro Fuji, sramežljive in okretne gejše, ultra-moderne nebotičnike, izjemna svetišča in templji… Potovanje na Japonsko je fascinantno, kjer doživljamo kako se stari in novi svet stapljata neopazno v kulturno očarljivost. Japonska je dežela, ki vpija čute, ki kar prekipeva od čarov starega sveta. Na potovanju na Japonsko spoznamo tako velika mesta kot naravo. Spomladi je Japonska najlepša v času cvetenja češenj, a tudi jesenske barve imajo svoj čar. V Tokiu spoznamo največjo ribjo tržnico in se povzpnemo na Skytree. V kulturni prestolnici Japonske Kjoto spoznamo tradicionalno Japonsko. Odpravimo se na podeželje, da spoznamo še to plat potovanja na Japonsko.

Cena osnovnega 14. dnevnega programa je 2390 € na osebo:

• Povratno letalsko karto na relaciji Ljubljana – Osaka, Tokio – Ljubljana s taksami**;
• Vse nastanitve v hostlih, 4 krat imamo dvoposteljne sobe;
• Vsi transferji skladno s programom po Japonski z vlaki in avtobusi, mestni promet;
• vstopnine: v Kyotu zlati tempelj, ogled ene tradicionalne bogate kmečke hiše v Shirakawago-ju, grad v Matsumotu,
• prevoz prtljage Magome – Tsumago;
• ogled farme wasabuja s prevozom in najem koles, za tiste, ki ne bodo kolesarili bomo organizirali prevoz s taksijem;
• lokalnega vodnika;
• Slovenskega vodnika ali spremljevalca, organizacija izleta in DDV.

**V primeru, da let ne bo iz Ljubljane bo v ceno vključen transfer iz Ljubljane na letališče in nazaj!

Pri 8 – 13 potnikih je cena višja za 130 € na osebo. Največje število potnikov je 20, najmanjše pa 8.

Cena ne vključuje:
• prehrane, ogled svetišč, muzejev, templjev izven programa, predstava geiš, informativno 18 €, onsen v Takayami, informativno od 5 – 10 €, nekajkrat bomo deponirali prtljago na postaji (300 – 600 ¥), Sky tree, informativno 16 €, dodatnih transferjev prtljage, taksijev in drugih storitev, ki niso navedene pod vključeno. Večina hostlov in hotelov je blizu železniških postaj, kamor prispemo. Za doplačilo je možen transfer do hostla ali hotela, če so 3 ali 4 osebe v taksiju je informativna cena transferja 3 – 5 € na osebo.
• Stroški osebne narave

Možna doplačila:

• Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 4% – 5,55 % aranžmaja;
• zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini; 22,48 €
• dvoposteljna soba v hotelu, ali njihovih penzionih in gostiščih 10 X z zajtrkom, 200 € na osebo. V Takayami smo v vsi gostišču – (guesthouse), tam zajtrk ni na voljo in ni vključen, v Matsumotu smo vsi v hotelu.

 

Pridružujemo si pravico do spremenjenega reda ogledov in krajev prenočišč.

Rok za prijavo je do 3 mesece pred odhodom oz. do zapolnitve skupine.

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 2. oktober 2017.

Če bi radi doživeli dražbo tun na ribji tržnici Tsukiji nas kontaktirajte. Na recepciji hostla ali hotela si boste naročili taksi, ki vas bo pripeljal pred vrata čakalnice. Priporočamo odhod iz hotela ali hostla ob 2:30 zjutraj. Ogled je omogočen samo 120 osebam, ki so razdeljeni v dve skupini. Prvih 60 ima ogled ob 5:25 – 5:50 in druga skupina od 5:50 – 6:15. Rezervacije niso možne.

 

PREDZGODBA

Za tiste, ki bi želeli spoznati še več Japonske, smo razširili program za 4 dni, da si ogledamo enega najlepših gradov Japonske Himeji white Heron, doživimo živahno Hirošimo in strahote posledic 1 atomske bombe. Za popolno doživetje smo dodali še obisk svetišča Itsukushima na otoku Miyajima ter znamenitega toija. Prav tako si ogledamo enega najlepših mostov Japonske – Kintai.

 1. dan: začetek potovanja na Japonsko

Transfer na letališče iz Ljubljane v Benetke in polet s prestopanjem na Japonsko, natančneje v Osako.

 1. dan. Osaka – prvo spoznavanje življenja na Japonskem

Pozno popoldne ali zvečer srečamo našega lokalnega vodnika Kevina, se vkrcamo v hitri vlak ali avtobus ter se zapeljemo v center Osake ali Kobeja. Nastanitev.

 1. dan: Iz Kobeja/Osake gremo v mesto Himeji, kjer se nahaja eden najlepših gradov Japonske. Grad so obnavljali 5 let in stoji na prvotnem mestu in ponuja najboljše, kar ponujajo gradovi Japonske. Upajmo, da bodo češnje že zacvetele. Po sproščeni grajski turi nadaljujemo do Hirošime. Vzamemo si čas za raziskovanje tega pomlajenega mesto, poskusili pa bomo tudi okonomiyaki. Zvečer se sprehodimo še po bližnjem parku miru.
 2. dan: Najprej se odpravimo na otok Miyajima in si ogledamo znameniti tempelj Itsukushima. Najbolj nas bo navdušil znamenit tori – (vhod v svetišče). Potovanje nadaljujemo do mesta Iwakuni, ki se ponaša z izjemno lepim zgodovinskim mostom Kintaikyo, katerega gradnja sega v leto 1673. Zvečer se vrnemo v Hirošimo.
 3. dan: V dopoldanskih urah se odpravimo preko mosta miru in preživite dan v spomin na temen in grozen zgodovinski dan 6. avgusta 1945 in grozljive posledice. Ogledamo si muzej, ki je posvečen atomski tragediji potem pa odpotujemo v Kobe/Osako, kjer se nam pridružijo ostali potniki.

Cena predzgodbe na osebo znaša 499 € in vključuje:
• Nastanitev v hotelih 3* ali njihovih gostiščih v dvoposteljnih sobi na osnovi zajtrka;
• Transferju skladno s programom;
• Vodenje in organizacijo, slovenski in lokalni vodnik

V ceno ni vključeno:
• Ostala prehrana, morebitni dodatni transferji, opcijski izleti in vstopnine, onsen
**V primeru, da let ne bo iz Ljubljane bo v ceno vključen transfer iz Ljubljane na letališče!

14 dni
 • Odhod
  30. marec 2019
 • Vrnitev
  12. april 2019
1
1. dan: Potovanje na Japonsko
Tradicionalna in moderna Japonska, templji in svetišča, okretne gejše, hitri vlaki, odlična hrana, vse to nas čaka na potovanju po Japonski. Let iz Ljubljane preko vmesnega letališča v Osako.
2
2. dan: NARA – prvo spoznavanje življenja na Japonskem
Pozno popoldne ali zvečer srečamo našega lokalnega vodnika, se vkrcamo v avtobus ter se zapeljemo do Nare.
3
3. dan: YOSHINOYAMA – HANAMI – doživetje opazovanja cvetov
Po zajtrku se odpravimo pod vznožje gore Yoshino, ki velja za najlepši kraj za opazovanje cvetenja češenj. Nasajenih je več kot 30.000 češenj, seveda vse ne cvetijo naenkrat, ker so na različnih nadmorskih višinah. Odpravili se bomo v del, kjer bodo najbolj cvetele. Prve češnje so tukaj zasadili že pred okoli 1300 leti. Hanami pomeni v japonščini občudovanje cvetov, naredili pa ga bomo tudi po japonsko, pod cvetočimi češnjami si bomo naredili piknik. Pozno popoldne povratek v Naro.
4
4. dan: NARA – prva stalna prestolnica Japonske
Navdušila nas bo največja lesena zgradba na svetu, tempelj Todaiji, ki skriva v sebi enega največjih kipov Bude na Japonskem. Tempelj je iz leta 1692, prvotno pa je bil še za tretjino večji! Uživamo v sprehodu po parku cvetočih češenj, po njem pa se prosto pase še čreda jelenov. Popoldne se odpravimo v Kjoto. Za začetek si ogledamo svetišče Fushimi Inari, ki nas navduši z več stotimi oranžnimi toriji. Svetišče je najpomembnejši kraj čaščenja šintoistične boginje riža Inari.
5
5. dan: KJOTO, templji in češnje
Odpravimo se v vzhodni del Kyota. Začnemo z ogledom enega izmed najbolj poznanih templjev na Japonskem Kiyomizudera. Leta 1994 je bil tempelj dodan na seznam UNESCO-ve dediščine svetovne. Za popolno doživetje dodajte še barve cvetočih češenj. Tempelj Kiyomizudera je najbolj znan po svojem lesenem odru, ki je visok 13 metrov. Popoldne se sprehodimo še po četrti Higashiyama, ki je ena izmed najbolje ohranjenih zgodovinskih četrti Kyota in po četrti Gion, kjer nam lahko z nekaj sreče prekriža pot tudi kakšna geiša. Prav tako se sprehodimo skozi drevored cvetočih češenj. Zvečer se lahko opcijsko odpravimo še na predstavo z gejšami.
6
6. dan: KJOTO – zlati tempelj, grad Nijo…
Najprej se odpravimo na zahodno obrobje Kjota, v prijetno četrt Arashiyama. Območje je priljubljena destinacija že vsaj od konca 8. stoletja, ko so plemiči uživali v njegovem naravnem okolju. Arashiyama je še posebej priljubljena v času cvetenja češnjev, kot tudi v sezoni jesenskih barv. Najbolj nas bo navdušil ogled zlatega paviljona Kinkakuji. Zgornji dve nadstropji sta v celoti obdani z zlatimi lističi. Za konec si ogledamo še grad Nijo. Po želji se lahko odpravimo še po izjemni železniški postaji Kjota.
7
7. dan: POHOD OD MAGOMEJA DO TSUMAGOJA – doživetje japonskega podeželja
Zapustimo Kjoto in se odpravimo v Magome. Obe mesti, Magome in Tsumago, nas bosta navdušili z zajemno lepo ohranjeno arhitekturo. Prehodimo delček poti Nakasendo, ki poteka vzdolž doline Kiso in je nekoč povezovala Kjoto in Tokio. Spoznamo pravo podeželje Japonske, pohod je dolg 8 kilometrov in nam bo vzel dobri dve uri in pol. Popoldne ujamemo vlak v Matsumoto, kjer prespimo dvakrat. Zvečer se lahko sprehodimo do mogočnega gradu.
8
8. dan: Matsumoto – grad in farma wasabija
Dopoldne si bomo ogledali enega najlepših gradov Japonske Matsumotojō. Za razliko od grada Himeji, stoji grad v Matsumotu na ravnici in ne na hribu. Poleg glavnega grajskega stolpa ima prizidan še sekundarni stolp. Po končanih spopadih leta 1635 so zgradili še stolp za opazovanje lune. Tudi notranjost gradu je avtentična in je brez železobetona. Sprehodili se bomo po nekaj strmih stopnicah in občudovali odprtine za metanje kamnov na sovražnika ter odprtine za strelce in lokostrelce. Iz 6. nadstropja se ponuja lep razgled nad mestom in okolico. Popoldne se bomo odpravili najprej z avtobusom in potem še s kolesi do kmetije, kjer gojijo wasabi – japonski hren. Na kmetiji imajo tudi restavracijo in trgovino, kjer bomo lahko kupili wasabijevo pasto, krekerje z okusom wasabija, pivo z okusom wasabija in celo sladoled z wasabijem.
9
9. dan: MATSUMOTO – TAKAYAMA
Po zajtrku se odpravimo v Takayamo. Mesto je zaslovelo in si pridobilo bogastvo po visoko kvalitetnem lesu v okolici in po izjemno sposobnih tesarskih mojstrih. Takayama je znana po zelo lepo ohranjenem mestnem jedru, ki si ga bomo tudi ogledali. Po kosilu se odpravimo še v muzej na prostem, kjer je razstavljanih več kot 30 tradicionalnih hiš iz regije Hida, goratega območja Gifu in okolice Takayame.
10
10. dan: Tokio – Shinjuku – Harajuhu, Shibuya
Odpravili se bomo proti Tokiu in upajmo da ujamemo čudovit pogled na sveto goro Japonske – Fuji. Nadaljujemo v najbolj poseljena metropola sveta – Tokio. Do leta 1868 je bil Tokio znan pod imenom Edo. V 16. stoletju je bil Tokio majhno mesto z gradom. Mesto ponuja neizmerno izbiro nakupovanja, zabave, kulture in kulinarike. Prispeli bomo na najprometnejšo železniško postajo na svetu Shinjuku, kjer vstopi ali izstopi več kot 2 milijona ljudi na dan. Popoldne se odpravimo še v nakupovalno četrt Shibuya, ki je center mode in trendov za mlade. Fotografirali bomo iz najboljše točke znamenito križišče, ki ga prečka na uro okoli 100.000 ljudi! Prav tako spoznamo še najstniško četrt Harayuku.
11
11. dan: Asakusa, železniška postaja, cesarska palača…
Zgodovino mesta bomo začeli odkrivati v okrožju Asakusa in si za začetek ogledali budistični tempelj Sensoji, poznan tudi kot Asakusa Kannon tempelj, ki je eden najbolj pisanih in najbolj priljubljenih templjev Tokia. Po legendi sta leta 628 dva brata v bližnji reki Sumida ulovila kip boginje Kannon – boginje usmiljenja. Čeprav sta vrnila kip reki, se jima je le ta vedno vračala. Zato sta zgradila za boginjo Kannon ta tempelj, ki je bil zgrajen leta 645 in je danes najstarejši tempelj v Tokiu. Potem se bomo odpravili na centralno železniško postajo od tod pa se bomo sprehodili do ruin starega gradu in mimo cesarske palače.
12
12. dan: Ribja tržnica, Kamakura, Sky Tree, zaključna večerja
Dan bomo začeli z spoznavanjem največje grosistične ribje tržnice na Japonskem – Tsukiji. Ogledali si bomo hale, kjer poteka prodaja na debelo, kjer se dnevno proda 2000 ton morskih produktov. Navdušil nas bo pogled na številne vrste svežih rib in ostalih morskih sadežev, vzdušje na tržnici, skuterji in majni tovornjaki, ter prodajalci in kupci. Odpravili se bomo v Kamakuro in si ogledali v obalnem mestu zelo pomembno svetišče Tsurugaoka Hachimangu. Potem si bomo ogledali še veliko Budo v Kamakuri, ki je drugi najvišji kip Bude na Japonskem. Potovanje po Japonski pa bomo zaključili na prav poseben način, odpravili se bomo na nov televizijski stolp Skytree, ki je z višino 634 metrov najvišja stavba na Japonskem in druga najvišja zgradba na svetu, v času zaključka gradnje. Nočen pogled nad mestom nas bo navdušil. V sebi skriva velik nakupovalni kompleks in tudi akvarij. Sledila bo še zaključna večerja.
13
13. dan: Konec nepozabnega potovanja po Japonski
Predviden je večerni let iz Tokia. Prosto do odhoda bomo izkoristili za ogled zanimivosti in posebnosti Tokia. Z vlakom se bomo odpravili na letališče v Tokiu, sledi prijava na let z vmesnim prestopanjem do Ljubljane.
14
14. dan: Prihod v Ljubljano in konec potovanja
Prihod v Ljubljano okoli poldneva in konec potovanja.

Lokacija