GO UP

ISLANDIJA, POTOVANJE MED LEDOM IN OGNJEM

separator
Cena €1690 12 dni
Premakni se nižje

ISLANDIJA, POTOVANJE MED LEDOM IN OGNJEM

€1690 na osebo

Potovanje na Islandijo nas bo navdušilo zaradi izjemne narave. Na potovanju po Islandiji spoznamo veličastne slapove, slikovite gore, mogočne ledenike, tople vrelce…Program potovanja na Islandijo je aktiven, kar pomeni, da spoznavamo Islandijo tudi s krajšimi pohodi. Začnemo v prestolnici Islandije Reykjaviku, potem pa se odpravimo prosti zahodni Islandiji in nadaljujemo do prestolnice severa Islandije, Akureyrija. Največ geoloških fenomenov na potovanju po Islandiji opazujemo na področju Myvatna in Krafle. Najlepše arktične scene Islandije doživimo v ledeniški laguni. Pozabili nismo na kopanje na Islandiji v naravnih vrelcih. Program potovanja na Islandijo je pisan na kožo ljubiteljem neokrnjene narave.

Cena 12 dnevnega potovanja na Islandijo je 1690 € na osebo:

 • Transfer na letališče in nazaj;
 • Povratno letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji bližnje letališče (München ali Dunaj) – Islandija z vsemi taksami;
 • Vse nastanitve v hostlih, potrebna je spalna vreča;
 • Najem avtomobilov s super kasko zavarovanjem in dodatnim voznikom;
 • Vodenje in organizacijo.

V primeru manjše skupine od 11 do 16 potnikov je cena višja za 120 € na osebo.

Cena ne vključuje:

• izleta po ledeniški laguni (35 €), ogled muzeja v Skogarju (12 €) in drugih vstopnin, goriva (informativno 70 € na osebo) in hrane .

Možna doplačila:
• Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 4,0 – 5,55 % aranžmaja;
• zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini;
• dvoposteljna soba 140 € na osebo.

Rok za prijavo po razpisni ceni je 28. januar 2019.

Splošne informacije:

 • KAKO POTUJEMO PO ISLANDIJI? Z avtomobili, avtobusom, peš. Dnevno prevozimo povprečno 250 km, dva dneva, 3 in 6. sta nekoliko daljša.
 • NASTANITEV mladinski hoteli, kjer imamo možnost kuhanja, potrebna je spalna vreča, proti doplačilu lahko dobite povsod posteljnino.
 • HRANA V mladinskih hotelih dežurne ekipe pripravljajo zajtrk in večerjo, ključno je timsko vzdušje pri pripravi obrokov, hrana v trgovinah ni več tako draga kot nekoč (pred 5 leti!), če si hrano pripravljamo skupaj (razen v Reykjaviku) je prispevek udeleženca okvirno 100 €.
 •  ZAHTEVNOST POTI Nenaporno potovanje, dnevne hoje bo za 2 do 3 ure, vendar ne vsak dan. Po želji, jo bo več.
 • ŠTEVILO OSEB: najmanjše 11 – največ 20.

Pridružujemo si pravico do spremenjenega reda ogledov in krajev prenočišč. Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 22. september 2018.

12 dni
 • Odhod
  18. julij 2019
 • Vrnitev
  29. julij 2019
1
1. dan: POTOVANJE NA ISLANDIJO
Islandski konji, vulkani, gejzirji, ledeniki, slapovi, slikovite gore, njorke…, vse to nas čaka na potovanju na Islandijo. Prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in polet na Islandijo. Po prihodu sledi še transfer do prenočišča in namestitev v Reykjaviku ali okolici.
2
2. dan: REYKJAVIK
Islandija se ponaša z najsevernejšo prestolnico. Dan namenimo spoznavanju Reykjavika, odpravimo se do Hallgimove cerkve, mestne hiše, parlamenta, Harfe in se sprehodimo po ulici Laugavegur. Reykjavik je kulturno in ekonomsko srce Islandije. Če bi želeli v Modro Laguno, vam lahko ponudimo opcijski izlet v najbolj znane Islandske terme.
3
3. dan: SEVER ISLANDIJE
  Potovanje po Islandiji nadaljujemo proti severu do Skagafjordurja. Tukaj si privoščimo kopanje v toplih bazenih, obdaja nas čudovita narava, peščene plaže in mogočne gore. Srečujemo in fotografiramo islandske konje in zanimive bazaltne formacije. Popoldne si privoščimo počitek v Siglufjordurju. Še nekaj zanimivih scen za fotografijo nas čaka na poti do Akureyrija. Za konec dneva se sprehodimo še po botaničnem vrtu, kjer je zbrana islandska flora.
4
4. dan: MYVATN
Najprej se ustavimo pri mogočnem slapu Godafoss. Potem pa gremo do četrtega največjega jezera Islandije. Jezero in okolica sta naravni rezervat in priljubljena turistična destinacija. Območje Myvatna je neverjetno raznoliko, tukaj najdemo psevdokraterje, čudovite poglede na jezero, vroče vrelce, geotermalna področja, jame in kraterje. Sprehodimo se še po lavi na področju Krafle in si ogledali krater Viti. Pa tudi pri znamenitem tušu se ustavimo.
5
5. dan: DETTIFOSS in Severovzhod Islandije
Odpravimo se do največjega in najbolj vodnatega slapa Islandije in Evrope– Dettifossa. V povprečju pade preko roba 45 metrom v globino na širini 100 metrov 200 m3 vode. Dettifoss napaja močna ledeniška reka Jökulsá á Fjöllum, ki teče od največjega ledenika v Evropi, Vatnajökull. Kanjon Ledeniške reke nas še bolj navduši pri naslednjem slapu Hafragilsfoss. Nadaljujemo proti severu, potujemo vse do najsevernejše točke kopnega dela Islandije, kjer smo oddaljeni od polarnega kroga samo 2,5 km! Če bo sonce, bo zvečer dolgo lebdelo na obzorju in izginilo za njih samo za nekaj ur.
6
6. dan: VZHODNI FJORDI ISLANDIJE
Doživeli bomo neverjetno lepoto vzhodne Islandije s svojimi osupljivimi fjordi in očarljivimi ribiškimi vasmi. Občudujemo mogočne gore, visoke slapove, bujne gozdove, neskončne zelene doline, kjer najdemo svoj mir in spokojnost. Potovanje si popestrimo s krajšimi pohodi in opazovanjem ptic od arktičnih čiger do njork.
7
7. dan: SEYDISFJORDUR SLAPOVI DJUPIVOGUR SLAPOVI
Odpravimo se v slikovit Seydisfjordur, ki je obkrožen z gorami in pojočimi slapovi. Naslednji cilj bo eden od najvišjih in najlepših slapov Islandije, Hengifoss. Očarale nas bodo bazaltne kulise in bujni gozdovi. Nadaljujemo do ribiške vasice Djupivogur s posebnim muzejem na prostem. Pozno popoldne prispemo v dolino slapov, kjer nas čaka morda največje polje arktičnih rečnih lepotic na Islandiji. Za konec dneva se odpravimo še ob izjemnih slapovih. Smo že praktično ob največjem ledeniku Evrope – Vatnjajokull.
8
8. dan: LEDENIŠKA LAGUNA IN SKAFTAFELL
Nadaljujemo vzdolž ledenika Vatnajokull. V ledeniški laguni Jokulsarlon bomo občudovali ledene gore, ki se trgajo z ledenika, napolnjujejo laguno in se počasi pomikajo proti izhodu na morje. V času postanka se bomo lahko odpravili na kratko plovbo med ledenimi gorami. Nadaljujemo proti nacionalnemu parku Skaftafell, ki je prava zelena oaza med ledenikom in peščinami ledeniških rek.
9
9. dan: VESTMANSKI OTOKI
Na Vestmanskih otokih se odpravimo do največje kolonije njork na Islandiji. Opazovali bomo mormone, ki so elegantni v zraku in malo bolj nerodni na kopnem. Njihova gnezda so dolga tudi do 80 cm in te rove si skopljejo sami. Vestmanski otoki so znani po izbruhu lave iz leta 1973, ko so za nekaj mesecev evakuirali vse prebivalce otoka. Lava je zasula več 100 domov. Odpravimo se na ognjeno goro Eldfell, da še bolj podoživimo posledice izbruha.
10
10. dan: JUŽNA OBALA ISLANDIJE
Najprej se zapeljemo v Vik in se sprehodimo do čudovite črne plaže. Navdušijo nas izjemne bazaltne čeri. V Skogarju občudujemo mogočen slap Skagafoss in si ogledali muzej na prostem in dobimo vpogled, kako so Islandci živeli v 18., 19. in v začetku 20. stoletja. Ustavimo se pri izjemnem slapu Seljalandsfoss in če bo le mogoče, si ga ogledamo tudi z »zadnje« strani. Ostale možnosti bomo predstavili na naših predstavitvah potovanj.
11
11. dan: KADEČA in DOLINA ZLATI TRIKOTNIK
Za konec smo pripravili najboljše, kar ponuja Islandija. Najprej se odpravimo v Kadečo dolino, da se sprostimo v topli reko, preprosto božansko. Potem pa še trije vrhunci Islandije, začnemo z najbolj znamenitim gejzirjem. V kanjonu ledeniške reke Hvita občudujemo »zlati slap« Gullfoss. Islandija je znana po tektonskih prelomnicah in te občudujemo v nacionalnem parku Thigvellir. Naše potovanje po Islandiji se počasi izteka, čaka nas še vožnja do letališča. Sledi še prijava na polet in let domov.
12
12. dan: ZAKLJUČEK NEPOZABNEGA POTOVANJA PO ISLANDIJI
Let proti domu. Po pristanku imamo še transfer do Ljubljane.

Lokacija