GO UP

ISLANDIJA, POTOVANJE MED LEDOM IN OGNJEM

separator
Cena €1690 12 dni, zagotovljen odhod
Premakni se nižje

ISLANDIJA, POTOVANJE MED LEDOM IN OGNJEM

€1690 na osebo

Potovanje na Islandijo nas bo navdušilo zaradi izjemne narave. Na potovanju po Islandiji spoznamo veličastne slapove, slikovite gore, mogočne ledenike, tople vrelce…Program potovanja na Islandijo je aktiven, kar pomeni, da spoznavamo Islandijo tudi s krajšimi pohodi. Začnemo v prestolnici Islandije Reykjaviku, potem pa se odpravimo prosti zahodni Islandiji in nadaljujemo do prestolnice severa Islandije, Akureyrija. Največ geoloških fenomenov na potovanju po Islandiji opazujemo na področju Myvatna in Krafle. Najlepše arktične scene Islandije doživimo v ledeniški laguni. Pozabili nismo na kopanje na Islandiji v naravnih vrelcih. Program potovanja na Islandijo je pisan na kožo ljubiteljem neokrnjene narave.

Cena 12 dnevnega potovanja na Islandijo je 1690 € na osebo:

 • Transfer na letališče in nazaj;
 • Povratno letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji bližnje letališče (München ali Dunaj) – Islandija z vsemi taksami;
 • Transfer letališče Keflavik – Reykjavik;
 • Vse nastanitve v hostlih, potrebna je spalna vreča;
 • Najem avtomobilov s super kasko zavarovanjem in dodatnim voznikom;
 • Vodenje in organizacijo.

V primeru manjše skupine od 11 do 16 potnikov je cena višja za 120 € na osebo.

Cena ne vključuje:

• izleta po ledeniški laguni (35 €), ogled muzeja v Skogarju (12 €) in drugih vstopnin, goriva (informativno 40 € na osebo) in hrane .

Možna doplačila:
• Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 4,0 – 5,55 % aranžmaja;
• zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini;
• dvoposteljna soba 120 € na osebo.

Rok za prijavo po razpisni ceni je 28. marec 2018.

Splošne informacije:

 • KAKO POTUJEMO PO ISLANDIJI? Z avtomobili, avtobusom, peš. Dnevno prevozimo povprečno 250 km, dva dneva, 3 in 6. sta nekoliko daljša.
 • NASTANITEV mladinski hoteli, kjer imamo možnost kuhanja, potrebna je spalna vreča, proti doplačilu lahko dobite povsod posteljnino.
 • HRANA V mladinskih hotelih dežurne ekipe pripravljajo zajtrk in večerjo, ključno je timsko vzdušje pri pripravi obrokov, hrana v trgovinah ni več tako draga kot nekoč (pred 5 leti!), če si hrano pripravljamo skupaj (razen v Reykjaviku) je prispevek udeleženca okvirno 70 €.
 •  ZAHTEVNOST POTI Nenaporno potovanje, dnevne hoje bo za 2 do 3 ure, vendar ne vsak dan. Po želji, jo bo več.
 • ŠTEVILO OSEB: najmanjše 11 – največ 20.

Pridružujemo si pravico do spremenjenega reda ogledov in krajev prenočišč. Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa. Cena je preračunana na dan 22. september 2017.

12 dni, zagotovljen odhod
 • Odhod
  19. julij 2018
 • Vrnitev
  30. julij 2018
1
1. dan: POTOVANJE NA ISLANDIJO
Islandski konji, vulkani, gejzirji, ledeniki, slapovi, slikovite gore, njorke…, vse to nas čaka na potovanju na Islandijo. Prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in polet na Islandijo. Po prihodu sledi še transfer do prenočišča in namestitev v Reykjaviku.
2
2. dan: REYKJAVIK
Islandija se ponaša z najsevernejšo prestolnico. Dan bomo namenili raziskovanju Reykjavika, odpravimo se do Hallgimove cerkve, mestne hiše, parlamenta, Harfe in se sprehodimo po ulici Laugavegur. Reykjavik je kulturno in ekonomsko srce Islandije. Če bi želeli v Modro Laguno, vam lahko ponudimo opcijski izlet v najbolj znane Islandske terme.
3
3. dan: SNÆFELLSNES
Po zajtrku se bo začelo naše potovanje po Islandiji. Za začetek se podamo okoli polotoka Snæfellsnes, ki predstavlja Islandijo v malem. Na obali bomo skušali izslediti tjulenje. Nadaljevali bomo do bazaltnih formacij in gnezdišč arktičnih čiger. Za konec avanture okoli polotoka se bomo odpravili še na kakšen krater, ves čas pa nas bo spremljal vulkan na »Snežni gori«.
4
4. dan: SEVER ISLANDIJE
Nadaljevali bomo vzdolž razgibane obale. V dolini Vididalur si bomo ogledali globoko sotesko Kolugljufur, v katero pada več slapov in kjer naj bi domovala velikanka Kola. Današnji dan bomo končali v prestolnici severa Islandije - Akureyriju, ki se ponaša s čudovitim botaničnim vrtom, v katerem je zbrana vsa islandska flora.
5
5. dan: MYVATN
Najprej se bomo ustavili pri mogočnem slapu Godafoss. Nadaljevali bomo do območja Myvatna. Na svoj račun bodo prišli vsi, ki jih zanima geologija, kajti Islandija ponuja na tem območju zelo raznolik izbor vulkanskih fenomenov. Da omenimo le nekaj znamenitih točk: eksplozivni krater Hverfjall, labirint lavnih formacij Dimmuborgir, slikovito solfatarno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato. Jezero Mývatn (oz. Jezero mušic) je tudi bogato s postrvjo, zaradi zelo ugodnih pogojev pa gnezdijo jate ptic. Sprehodili se bomo po lavi na področju Krafle in si ogledali krater Viti.
6
6. dan: KANJON LEDENIŠKE REKE
Najprej se bomo zapeljali do Husavika, prijetnega mesteca na severu Islandije. V soteski Asbyrgi nas čakajo številne pešpoti. Nadaljevali bomo do največjega in najbolj vodnatega slapa Islandije – Dettifossa. Čaka nas še prečenje »puščave«, z nekaj sreče bomo zagledali tudi najlepšo goro Islandije in kakšnega karibuja.
7
7. dan: VZHODNI FJORDI
Za začetek se odpravimo v Seydisfjordur, ki je obkrožen z gorami. Na poti se ustavimo še pri kakšnem slapu. Nadaljevali bomo po vzhodnih fjordih. Ogledali si bomo Djupivogur s posebnim muzejem na prostem. Pozno popoldne prispemo v dolino slapov, kjer nas čaka morda največje polje arktičnih rečnih lepotic na Islandiji. Za konec dneva se odpravimo še ob izjemnih slapovih. Smo že praktično ob največjem ledeniku Evrope – Vatnjajokull.
8
8. dan: LEDENIŠKA LAGUNA IN SKAFTAFELL
Nadaljevali bomo vzdolž ledenika Vatnajokull. V ledeniški laguni Jokulsarlon bomo občudovali ledene gore, ki se trgajo z ledenika, napolnjujejo laguno in se počasi pomikajo proti izhodu na morje. V času postanka se bomo lahko odpravili na kratko plovbo med ledenimi gorami. Nadaljevali bomo proti nacionalnemu parku Skaftafell, ki je prava zelena oaza med ledenikom in peščinami ledeniških rek. Sprehodili se bomo do slapu Svartifoss, padajočega preko bazaltne stene, ki še najbolj spominja na orgelske piščali. Prav tako se lahko odpravimo po kakšni pešpoti, če bo želja po doživljanju lepote ledenikov in najvišjih vrhov Islandije.
9
9. dan: JUŽNA OBALA
Najprej se bomo ustavili v Viku in se odpravili do čudovite črne plaže. Navdušile nas bodo tudi izjemne bazaltne čeri. Na južni obali bomo skušali ob pečinah Dyrholaey izslediti njorke. V Skogarju bomo občudovali mogočen slap Skagafoss in si ogledali muzej na prostem in dobili vpogled, kako so Islandci živeli v 18., 19. in v začetku 20. stoletja. Ustavili se bomo pri izjemnem slapu Seljalandsfoss in če bo le mogoče, si ga bomo ogledali tudi z »zadnje« strani.
10
10. dan: OPCIJSKI DAN, LANDMANNALAUGAR, JEŽA KONJEV, VESTMANSKI OTOKI…
Po želji se bomo odpravili v notranjost Islandije in peš odkrivali lepote pokrajine Landmannalaugar, kjer nas čakajo enkratne poti na najbarvitejše gore Islandije. Po nekajurnem pohodu se bomo kopali še v naravnem termalnem bazenu in na najlepši način zaključili ogled notranjosti. Želite odkrivati Islandijo s konjskega sedla? Lahko vam organiziramo nekajurno ježo konj, če želite tudi celodnevni izlet v kombinaciji z ogledom kitov. Za obe opciji je potrebna čim prejšnja rezervacija. Ostale možnosti bomo predstavili na naših predstavitvah potovanj.
11
11. dan: ZLATI TRIKOTNIK in KADEČA DOLINA
Za konec smo pripravili najboljše, kar ponuja Islandija. Navdušili nas bodo izbruhi gejzirja in celotno geotermalno območje. V kanjonu ledeniške reke Hvita bomo občudovali »zlati slap« Gullfoss. Islandija je znana po tektonskih prelomnicah in te bomo opazovali v nacionalnem parku Thigvellir. Za piko na i potovanja se bomo odpravili še v »Kadečo dolino« in se kopali v topli reki. Čaka nas še vožnja do letališča. Sledi še prijava na polet in let domov.
12
12. dan: ZAKLJUČEK NEPOZABNEGA POTOVANJA PO ISLANDIJI
Let proti bližnjemu letališču. Transfer v Slovenijo.

Lokacija