GO UP

Gruzija in Armenija, aktivno potovanje po Zakavkazju, 23. april do 3. maj 2019

separator
Cena €1199 11 dni, zagotovljen odhod
Premakni se nižje

Gruzija in Armenija, aktivno potovanje po Zakavkazju, 23. april do 3. maj 2019

€1199 na osebo

Potovanje po Gruziji in Armeniji nas popelje na sončno stran Velikega Kavkaza, kjer prestopimo iz Evropo v Azijo. Gruzija in Armenija sta deželi, ki se ponaša z 8000 letno pridelavo vina. Tudi prvi Evropejci so prišli iz Gruzije. Gruzija in Armenija sta znani po svoji odlični kulinariki. Potovanje po Gruziji in Armeniji si bomo zapomnili tudi po gostoljubnosti, šarmu in lepoti obeh dežel.

Cena na osebo v dvoposteljni sobi osnovnega 11. dnevnega programa je 1199 €:

 • leti Zagreb – Tbilisi –Zagreb* v ekonomskem razredu,
 • transferji skladno s programom,
 • hotelske nastanitve 3* in gostišča v Svanetiju in Kazbegiju;
 • angleško govoreči vodnik;
 • vse izlete in vstopnine skladno s programom;
 • polpenzion, zajtrki in večerje,
 • slovensko vodenje, organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:

 • napitnin za vodnike in voznike;
 • stroškov osebne narave;

Možna doplačila:

 • Zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 5 % aranžmaja;
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, 22,48 €;
 • enoposteljno soba 250 €.
 • podaljšanje potovanja v Svaneti, dodatne nastanitve, zajtrki in večerje, izleti z jeepi, vodenje lokalno in slovensko 360 €.

Pridružujemo si pravico do spremenjenega reda ogledov in krajev prenočišč.

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa.

Cena je preračunana na dan  10. oktober 2018.

Velikost skupine 15– 20 potnikov. V primeru manjše skupine, 10 – 14 potnikov je cena osnovnega potovanja višja za 120 € na osebo.

Termin: lahko ga glede na lete spremenimo za ± 1 dan, vsebina bo ostala nespremenjena.

Rok prijave: 3 mesece pred odhodom!

Splošni pogoji potovalne agencije EKO POTOVANJA DAMJAN KONČNIK s.p. so sestavni del programa.

11 dni, zagotovljen odhod
 • Odhod
  23. april 2019
 • Vrnitev
  3. maj 2019
1
1. dan: Začetek potovanja v Gruzijo in Armenijo
Iz Brnika poletimo z vmesnim prestopanjem v Tbilisi, prestolnico Gruzije. Predviden je jutranji pristanek v Gruziji, to je že 2. dan.
2
2. dan: Kahketi - vinorodno območje Gruzije
Kakheti je glavna in najpomembnejša gruzijska vinorodna regija, kar 60 % gruzijskih vin pridelalo prav tukaj. Upajmo, da ujamemo sijajen sončni vzhod sredi vinorodne pokrajine. Po zajtrku obiščemo Sighnaghi, ki je eno najlepših mest pokrajine Kakheti. Mesto je polno kulturnih in zgodovinskih spomenikov, dodaten čar dodajo še mogočne gore Kavkaza. Obiščemo pravoslavni samostan Bodbe, ki je bil zgrajen že v 9. stoletju. Potem pa obiščemo kmečko posestvo z vinsko kletjo. Seznanimo se s tradicionalno proizvodnjo gruzijskih vin. Ob dobri kapljici nam postrežejo tudi šašlik. Ob večerji nam še zapojejo njihove ljudske pesmi. Prespimo v mestu Telavi.
3
3. dan: Dilijan – Sevanavank – jezero Sevan Noratus
Zbudimo se sredi vinorodne pokrajine in nadaljujemo potovanje v Armenijo. Ustavimo se v Dilijanu ter se sprehodimo skozi staro mestno jedro po ulici Sharamberyan. Naš naslednji postanek bo ob jezeru Sevan, kjer si ogledamo znamenit samostan Sevanavank, ki je bil nekoč na otoku, ko pa so znižali gladino jezera Sevan od časa Stalina naprej za okoli 20 metrov, leži na polotoku. Odpravimo se še do srednjeveškega pokopališča z več kot 800 kamnitimi križi, ki se nahaja v vasi Noratus. Izdelani so bili med 9. in 17. stoletjem. Nočitev imamo v hotelu ob jezeru.
4
4. dan: Garni – Geghard – Erevan
Odpravimo se do helenističnega templja v vasi Garni. Ob poti bomo večkrat videli tudi vulkansko steklo – obsidian. Nadaljujemo do najbolj znamenitega samostana Armenije Geghard, ki leži v soteski reke Azat. Soteska skriva v sebi še izjemne naravne lepote, občudovali bomo izjemne bazaltne stebre! Potovanje po Armeniji nadaljujemo proti Erevanu. Ustavimo se pri domačinih, kjer nam prikažejo pripravo armenskega tradicionalnega kruha “lavash” , ki ga pečejo v podzemni peči, imenovani “tonir”. Dan končamo v armenski prestolnici Erevan. Najprej se zapeljemo do spomenika »Matere Armenije«. Potem obiščemo še spomenik, posvečen genocidu Armencev. Po večerji se po želji odpravimo v center Erevana, da doživimo nočni utrip armenske prestolnice.
5
5. dan: Erevan Khor Virap – Echmiadzin – degustacija vin
Odpravimo se v rodovitno araratsko dolino do samostana Khor Virap, z biblijsko goro Ararat v ozadju. Tukaj je bil zaprt Gregor Iluminator, zavetnik in prvi poglavar armenske apostolske cerkve. V Echmiadzinu, armenskem Jeruzalemu, si ogledamo glavno katedralo. Tukaj je tudi sedež katolikosa, semenišče, biblioteka… Popoldne se odpravimo do vinoteke, kjer spoznamo in degustiramo armenska vina. Tukaj zorijo tudi brendi (armenski konjak). Popoldne se vrnemo v Erevan. Prosto popoldne.
6
6. dan: Erevan - Tbilisi
Zjutraj se odpravimo v Tbilisi, kamor prispemo pozno popoldne. Sprehodimo se po starem delu mesta ob reki Mtkvari, ki je najdaljša reka Zakavkazja. Spoznamo most miru in se povzpnemo na kakšno razgledno točko mesta.
7
7. dan: Visoki Kavkaz, Ananuri – Gudauri – Kazbegi - Gergeti
Najprej se odpravimo do Ananurija in si ogledamo grajski kompleks iz 17. stoletja ob reki Aragvi. Nadaljujemo do Gudaurija po zgodovinski gruzijski vojaški cesti. Gudauri je smučišče (2000 m nad morjem), ki se nahaja na južnih pobočjih Visokega Kavkaza v Gruziji. Sledi vožnja preko prelaza "Jvari Pass« (2379 m nad morjem) in že smo v Kazbegiju. Odpravimo se na 2- 3 urni pohod do znamenite cerkvice svete trojice v okolici Gergetija, upajmo, da se nam bo odprl pogled na več kot 5000 visoko goro Kazbegi. Lahko se odpravimo tudi z džipi proti doplačilu.
8
8. dan: Pohod po dolini Truso
Radi bi vam pokazali še kakšne posebne predele Gruzije. Odpravili se bomo v dolino Truso, hoje bo 6 ur, vzpon bo rahel, pridobili bomo 460 višinskih metrov, v eno smer bomo prehodili dobrih 10 km. Spoznali bomo dolino, ki je skoraj izseljena, čakajo pa nas znamenite mineralne formacije in mineralni vrelci, spokojna narava…
9
9. dan: Mtskheta – Uplistsikhe
Čaka nas nekaj vožnje po vojaški cesti, da pridemo v nižinsko Gruzijo. Odpravimo se do starodavnega mesta Uplistsikhe, ki vsebuje različne zgradbe in strukture iz zgodnje železne dobe do poznega srednjega veka, sobivanje poganske in krščanske arhitekture in vplive različnih stilov iz Anatolije in Irana. Dan Končamo v Mtskheti, enem od najstarejših mest države Gruzije. Mtskheta je bila v 3. stoletju pred Kristusom prestolnica prvega gruzijskega kraljestva Iberije.
10
10. dan: Tbilisi
Tbilisi V Tbilisiju si ogledamo glavne znamenitosti mesta ob reki Mtkvari, ki je najdaljša reka Zakavkazja. Z gondolo se zapeljemo do trdnjave Narikala in kipa Matere Gruzije, od koder se razprostira čudovit razgled nad mestom. Nato pa se spustimo v azerbajdžansko četrt, kjer je muslimanski del mesta. Sprehodimo se v kanjon s slapom in začutimo tople in žveplene vrelce. Sprehodimo se čez most miru in nadaljujemo spoznavanje mesta po starem mestnem jedru, vse do Trga svobode, kjer se je odvijala leta 2003 žametna revolucija. Prosto popoldne. Po večerji se sprehodimo še po mestu in uživamo v razsvetljenem mostu miru, ki ga krasi 10.000 led diod. Ni nočitve. Zapeljemo se na letališče in poslovimo od voznika in vodnika. Sledi nočni let, to je že 11. dan.
11
11. dan: Let domov
Prihod na bližnje letališče in transfer do Ljubljane.

Lokacija